Helyi közélet

2012.07.17. 15:41

Egyhektárnyi friss aszfalt

Miskolc - Nőtt a kereszteződés áteresztőképessége, csökken a környezetterhelés.

Miskolc - Nőtt a kereszteződés áteresztőképessége, csökken a környezetterhelés.Jelentősen javult a Soltész Nagy Kálmán és a Vörösmarty utcák kereszteződésének áteresztőképessége, miután befejeződtek az ott folyó kivitelezési munkálatok. A csomópont műszaki átadása a múlt héten megtörtént. A helyszínen tartott projektzáró sajtótájékoztatón Zsiga Marcell, Miskolc alpolgármestere kifejtette, a 111 millió forintos projekt 27 millió forint önrész mellett Európai Unió támogatásból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A munkálatok múlt év áprilisában kezdődtek, önálló jobbra kanyarodó sáv épült a Soltész Nagy Kálmán utcán a Vörösmarty utcai vasúti felüljáró irányába, és az útpálya szélesítésének köszönhetően önálló balra, egyenes és jobbra sávokban lehet haladni a Király utca felől a Vörösmarty utcán. Átépítették az autóbusz öblöt, a jelzőlámpát és a várakozóhelyet is, valamint új kopóréteget kapott a Vörösmarty utca a Szinva ABC-től a Gizella utca kereszteződéséig.

Az átépítéssel nőtt a forgalmi sávok száma és ezzel a csomópont kapacitása. A jelzőlámpás irányítórendszerek összehangolásával kevesebbszer kell megállni, lassítani, így a káros anyag kibocsátás, a levegőszennyezés is mérséklődik, tette hozzá Zsiga Marcell. Összesen 10 ezer négyzetmétert aszfaltozta újra, ezer négyzetméter zöldterületet alakítottak ki, és elültettek harminc darab hársfát. Mint Peiker Tamás a Magyar Közút Nonprofit Zrt. B.-A.-Z. Megyei Igazgatóságának Műszaki Tervezési osztályvezetője hozzátetette, mára már a minisztériumban van a Vörösmarty utca főútig történő négysávosításának terve, aminek várható költsége 70 millió forint lesz, és aminek építése pozitív elbírálás esetén jövő évben kezdődhet meg.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában