Helyi közélet

2012.07.24. 13:27

„Fiatalokat és időseket támadnak meg”

Miskolc - Nyomoz a rendőrség a táskaletépő tolvajok után.

Miskolc - Nyomoz a rendőrség a táskaletépő tolvajok után.

Egyik olvasónk arra panaszkodott, hogy szerinte Miskolcon, a Tizeshonvéd utcában és feljebb, a Nagyváthy utcai Tesco környékén rendszeresek a rablások.

„Főleg fiatalokat és időseket támadnak meg, rabolják el a pénzüket, mobiljukat. Szomorú, hogy ezeket fényes nappal, reggel 9 és dél között követik el. De a legszomorúbb az, hogy még mindig megtehetik, mert szabadlábon vannak”, írja olvasónk.

Nőtt-e a bűncselekmények száma – ezen belül a rablásoké, lopásoké – az említett környéken, és mit tesz az elkövetők ellen a rendőrség? – tettük fel kérdéseinket dr. Gaskó Bertalannak, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodája vezetőjének.

„A rendelkezésre álló adatok szerint nem növekedett a bűncselekmények száma az említett környéken. Az elmúlt időszakban ismeretlen, ifjú elkövetők ellen indult eljárás két esetben, akik idős hölgyek kezéből kikapták a táskájukat, és eltulajdonították a benne lévő készpénzt és iratokat”, tájékoztatta lapunkat Gaskó Bertalan, hozzátéve: ugyanúgy, mint korábban, a területen fokozott figyelemmel járőröznek a rendőrök.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában