Helyi közélet

2012.07.27. 15:30

Citromsav miskolci futószalagon?

Miskolc - Kínai befektetők citromsavgyárat létesítenének hazánkban. Helyszínként Miskolc is szóba került?

Miskolc - Kínai befektetők citromsavgyárat létesítenének hazánkban. Helyszínként Miskolc is szóba került?Igaz, az eredeti hírek arról szóltak, hogy a kínaiak Szolnokot szemelték ki a gyár helyszíneként. Majd a Napi Gazdaság június 26-án már arról írt, hogy valószínűleg meghiúsul a Szolnokra tervezett citromsavgyár-beruházás, és a kínai befektetők Belgiumban vagy Magyarország egy másik településén - Péten, esetleg Miskolcon - hozzák létre európai gyártóbázisukat.

Ennek kapcsán kérdeztük a miskolci önkormányzatot, tudnak-e arról, hogy a kínai beruházó Miskolcra jönne. Valamint arról is: tárgyaltak-e velük? Ha igen, akkor milyen eredménnyel? Hova települhetne egy ilyen gyár, mely területet tudná felajánlani Miskolc? Milyen kedvezményeket tudna adni a város egy ilyen beruházásnak?

Kérdéseinkre Dobos Tímea, városházi szóvivő egy cikket küldött, melyben az olvasható, hogy a kínai cég kijelentette, továbbra is Szolnokkal szeretne együttműködni. További kérdéseinkre, például arra, hogy próbál-e versenyezni Szolnokkal Miskolc, már nem kaptunk választ.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában