Helyi közélet

2012.07.10. 18:07

Az önkormányzat tartozik, de egyezkedik

Miskolc - Ultimátum a miskolci önkormányzatnak? A szóvivő szerint nem igaz a hír.

Miskolc - Ultimátum a miskolci önkormányzatnak? A szóvivő szerint nem igaz a hír.„Az új miskolci városházát építő cég ultimátumot adott az önkormányzatnak: ha nem fizetik ki a 650 millió forint tartozást, munkaterületté nyilvánítják az új városházát, s a hivatalos átadás, illetve a számla befogadása nélkül törvénytelenül ott tartózkodókat felszólítják távozásra. Ha nem mennek, őrzővédőkkel lakoltatják ki onnan a hivatalt” – olvashatjuk az eszakhirnok.hu egyik hozzászólásában.

Megállapodnak

Megpróbáltunk utánajárni, mi igaz mindebből. Dobos Tímea városházi szóvivő kérdéseinkre azt válaszolta, az információ nem igaz. Hozzátette: az önkormányzat minden fizetési kötelezettségének teljes mértékben igyekszik megfelelni. A válsághelyzet azonban nem kerüli el sem a hivatalt, sem gazdasági társaságait, ezért jogos bevételeikhez más gazdasági társasághoz hasonlóan lassabban, esetenként nehezebben jut hozzá. Abban az esetben, amikor a bevételek késése vagy a támogatások csúszása miatt egyeztetésekre van szükség partnereivel, mindig személyesen állapodnak meg, és lehetőség szerint írásban is rögzítik a feltételeket. A gazdálkodási főosztály minden esetben megtalálja a kölcsönösen jó megoldást, mindenkivel megállapodást köt, akik felé elmaradása van. Ez történt a városháza építőjével is, írja Dobos Tímea.

Kerestük az építő, a Kalotherm Zrt. ügyvezetőjét is, de elfoglaltsága miatt csak később tud nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában