Helyi közélet

2012.07.09. 18:26

Az egyik téma: a „demokráciadeficit”

Miskolc - Sajtótájékoztatón jelentették be: nyilvános vitára hívják a szocialisták a polgármestert.

Miskolc - Sajtótájékoztatón jelentették be: nyilvános vitára hívják a szocialisták a polgármestert.Miskolc polgármesterének több helyi médiumban megjelent félévértékelője kapcsán - az abban szereplő állítások valóságtartalmát vitatva - tartott sajtótájékoztatót Földesi Norbert önkormányzati frakcióvezető és Szihalmi Péter, az MSZP miskolci alelnöke hétfőn. Előrebocsátották: az ezzel kapcsolatos felvetéseikre sem a közgyűlésben, sem írásos formában nem kapnak választ, ezért nyilvános vitafórumon, leginkább a helyi televízió élő adásában szeretnének minderről vitatkozni a polgármesterrel.

A szocialista politikusok állítják: egyetlen jelentős beruházást nem sikerült megvalósítania a mostani városvezetésnek. Még a selyemréti strandfürdő befejezése is meghiúsult, amelyhez pedig a jogi és anyagi feltételek is adottak voltak.

Megállapításukat, miszerint a mostani városvezetés „demokráciadeficites”, több példával igyekeztek alátámasztani. Köztük az indokolatlan, értelmetlen 18 fős dél-koreai „túrával” és a miskolci „iskola-üggyel”: a Földes igazgatójának pályázatát mondvacsinált okok miatt nem fogadták el; a Szemerébe a polgármester nagyváradi líceumbeli iskolatársát nevezték ki igazgatónak (aki egy éve él itt), s hogy az Avasiba a Holding igazgatójának anyósa került.

Dolgoznak, nem vitatkoznak

Seresné Horváth Zsuzsanna önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) az MSZP sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagáló közleményében jelezte: „Miskolc város vezetése azt ígérte, hogy Miskolc élhető, biztonságos város lesz, hogy munkahelyeket teremtünk. Ezért dolgozunk, és aki dolgozik, az nem a televízióban vitatkozik!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában