Helyi közélet

2012.07.24. 19:14

Avas kilátó: statikailag vizsgálnák

Miskolc - A városháza szerint nincsenek statikai problémák a kilátónál, de vizsgálják egy újabb vizsgálat lehetőségét.

Miskolc - A városháza szerint nincsenek statikai problémák a kilátónál, de vizsgálják egy újabb vizsgálat lehetőségét.Újabb, részletes statikai felmérés lehetőségét vizsgálja a város az Avas kilátó kapcsán tudtuk meg Pásztor Imrétől, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetőjétől. Az eredménytől függően – ha szükséges –, további állagmegóvási, felújítási munkákat is terveznek. Mindehhez azonban a forrásoldalt is hozzá kell rendelni, ami már nehezebb feladat, de itt is vizsgálja a város, milyen lehetőségei vannak, fogalmazott még Pásztor Imre, a további részleteket azonban még nem ismerhettük meg.

A város terveiről annak kapcsán érdeklődtünk, hogy júniusban lapunk egy statikussal járt a kilátónál. Azért hívtuk magunkkal, mert Kanyog Miklós, az Észak internetes fóruma, az Agora levelezője felhívta figyelmünket rá, hogy rohamosan romlik Miskolc jelképének állapota. Grand András ezt csak megerősíteni tudta, szerinte a korrózió miatt meglazult darabok bármikor leeshetnek. Mondta, mivel nem lát bele a betonszerkezetbe, így nem tudhatja, milyen állapotban van a kilátó váza, így indokoltnak tartott egy statikai vizsgálatot. S mivel az ottjártunk után következő napok egyikére szervezte a város az operafesztivál keretében tartandó Tosca előadást a kilátóban, így indokoltnak tartotta a kiálló betondarabok eltávolítását.

Rendszeresen ellenőrzik

Másnap kerestük a városházát, s jelentettük, mit mondott a szakember, a Miskolci Városfejlesztési kft. szakemberei még aznap a helyszínre mentek saját statikusukkal, s megállapították, hogy a kilátó látogatható. Ezt követően a MIK Zrt. szakemberei még a Tosca próbája előtt eltávolították az építményről azokat a részeket, amelyek lazábbnak tűntek.

Pásztor Imre most a részletes statikai felmérés lehetőségéről tájékoztatta lapunkat, s még elmondta, az Avasi kilátó egyik bérlője két évvel ezelőtt, független szakértővel készítettet statikai felülvizsgálatot, amely szerint a kilátóval statikai jellegű problémák nincsenek. A kommunikációs vezető a MIK Zrt-től kapott tájékoztatást is tolmácsolta lapunknak, miszerint a kilátót rendszeresen ellenőrzik, a rongálásokból adódó károkat, balesetveszélyt jelentő hibákat javítják, a szükséges állagmegóvási munkálatokat – erejükhöz mérten – elvégzik.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában