Helyi közélet

2012.07.12. 22:25

Arcok a megyéből: Horváth Dorina, Miskolc Város Hangja - A középdöntőig akart eljutni

Miskolc - Horváth Dorina gyönyörű hangjával elkápráztatta a zsűrit.

Miskolc - Horváth Dorina gyönyörű hangjával elkápráztatta a zsűrit.Dorina az édesanyjától tudja, hogy hamarabb tanult meg énekelni, mint beszélni. Így aztán nem is csoda, hogy 14 éves korára már sok-sok fellépés van a háta mögött, néhány tehetségkutatón is elindult már, de az igazi siker június közepén érkezett meg, amikor megnyerte a Gárdonyi Géza Művelődési Ház által szervezett Miskolc Város Hangja versenyt.

Jutalomjáték

A tehetséges diáklány Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola 8. osztályos tanulója, és bármily meglepő, magánénektanárhoz soha nem járt. Az énekversenyre egy ismerőse hívta föl a figyelmét, és egyetlen cél lebegett a szeme előtt, hogy legalább a középdöntőig eljusson.

– Arra egyáltalán nem számítottam, hogy nyerni fogok Ezt most nem szerénységből mondom, hanem valóban így gondoltam. Hiszen van önkritikám – fogalmazott Dorina, aztán hozzátette –, amikor már a döntőben voltam, azt mondtam magamnak, ez már jutalomjáték, hatalmas buli, és semmi veszteni valóm nincs.

Dorina elárulja, azért színpadra lépés előtt mindig izgul, ezt még nem tudta leküzdeni, de amint felcsendül az első hang, megszűnik minden szorongás. Megtudjuk azt is, a zene minden műfaját kedveli, a poptól az operáig, de ő maga legszívesebben dzsesszt, szvinget, popot vagy lírai dalokat énekel.

Első a tanulás

És hogyan tovább? Dorina úgy fogalmaz, nagyon örül annak, hogy Istentől tehetséget kapott, és természetesen nem hagyja kárba veszni. Azonban most első a tanulás, tinisztár pedig egyáltalán nem szeretne lenni, mert szerinte azoknak a divatos lányoknak és fiúknak, akik hirtelen sztárrá válnak, „hamar lejár a lemezük.” Azt azonban elképzelte már, hogy híres énekes lesz, de csak később, felnőtt korában. Most azért tanul, hogy olyan pályát választhasson, ahol gyerekekkel foglalkozhat. Gyermekorvos, gyógypedagógus vagy csecsemőápoló szerepel a listán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában