Helyi közélet

2012.07.14. 11:30

Acélmű épülhet a DIP-ben

Miskolc - Új acélgyártó üzem és folyamatos öntőmű épülhet Diósgyőrben.

Miskolc - Új acélgyártó üzem és folyamatos öntőmű épülhet Diósgyőrben.Az 1770. július 27-én alapított diósgyőri kohászathoz ugyan nem jutottak hozzá, mert nem sikerült megállapodni az egykori DAM-vagyont birtokló projektcéggel, ám ez nem tántorította el a szír-török befektetőcsoportot attól, hogy felélesszék a kohászatot Diósgyőrben. A régi használatba vétele helyett így egy új acélgyártó üzemet és folyamatos öntőművet létesítenek pár száz méterrel arrébb a Diósgyőri Ipari Parkban.

Az erre alapított Miskolc Steel Mills Kft. beadta a hatóságokhoz a szükséges engedélyekhez a kérelmeket – az előzetes vizsgálati dokumentáció 2012. július 30-ig tekinthető meg az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségen, valamint miskolci önkormányzat Építési és Környezetvédelmi Hatósági Osztályán ügyfélfogadási időben.

Információnk szerint a DAM közel 600 ezer tonna éves kapacitásával szemben az új acélmű 2 hengersoros 300 ezer tonna/éves kapacitású mini-mill lesz. A berendezések összessége új, korszerű, a BAT (Best Available Technology, azaz a legjobb elérhető technológia) előírásainak maximálisan megfelel majd. A társaság 300 embernek ad munkát közvetlenül, míg a beszállítók és kapcsolt szolgáltatások révén további 700 embernek biztosíthat megélhetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában