Helyi közélet

2012.07.26. 11:38

"50 ifjú tehetség" XL. - Nem csak a szavak, hanem a számok embere

Kazincbarcika, Miskolc - Gáspár Attila, a kazincbarcikai Ádám Jenő Általános Iskola 6. osztályos tanulója, az Új Európa Alapítvány támogatottja 2011-ben az „Év tanulója” kitüntető címet vehette át.

Kazincbarcika, Miskolc - Gáspár Attila, a kazincbarcikai Ádám Jenő Általános Iskola 6. osztályos tanulója, az Új Európa Alapítvány támogatottja 2011-ben az „Év tanulója” kitüntető címet vehette át.

Gáspár Attila kiemelkedő matematikai tehetség, feladatmegoldó képessége, gondolkodása, számolási készsége a zsenialitás határán mozog. Kisiskolás kora óta folyamatosan a versenyek bűvöletében él, a múlt tanévben például kilenc győzelmet szerzett komoly megyei és országos tanulmányi versenyeken, de a határokon túl sem talált legyőzőre.

Felkészítő tanára, Szabó Anna mesélte, hogy amikor egészen kicsi korában a szüleivel Szilvásváradon volt kirándulni, nem a tájat, a pisztrángokat, vagy éppen a kisvonatot nézte, hanem számolni akart. Szülei, tanárai második osztályos korában vették észre Attila egészen különleges kapcsolatát a matematikával. Nem csak érti, hanem imádja is a matekot. Anna néni szerint Attila biztosan nem fog elkallódni. Sőt! Hallani fogunk még róla és sok örömet fog szerezni szüleinek, tanárainak, és környezetének.

„Másodikos koromban városi versenyt, majd harmadikban megyei matematika versenyt nyertem – tudtuk meg Gáspár Attilától, akiről az is hamar kiderült, hogy nem a szavak, hanem a számok embere. – Szabadidőmben számítógépezni szoktam.”

Attila – akinek egy 8 esztendős lánytestvére van – örömmel újságolta, hogy felvételt nyert a miskolci Földes Ferenc Gimnázium emelt színtű matematika képzésére. És, hogy van-e kedvenc területe az ifjú tehetségnek? Erre csak annyit felelt: „a legtöbb dolog”...


50 arc 

 Sikeres fiatalokat mutatott be az Észak-Magyarország kiadványa, akik eddigi életükről és terveikről is meséltek a lap munkatársainak. Ez a portré ennek a sorozatnak a része.


Borsod-Abaúj-Zemplén – Tavaly ilyentájt indította útjára lapunk, az Észak-Magyarország egyedülálló kezdeményezését, hogy megyénk 35 évesnél fiatalabb tehetségeit külön kiadványban mutassa be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában