Helyi közélet

2012.07.25. 11:21

"50 ifjú tehetség" XXXVI. - Történelmet is tanít a sakkoktató

Ózd, Miskolc - Zámbó Zoltán, 30 éves, két esztendeje az Ózdi József Attila Gimnáziumban tanít.

Ózd, Miskolc - Zámbó Zoltán, 30 éves, két esztendeje az Ózdi József Attila Gimnáziumban tanít.

A gyerekeket német nyelvből és történelemből okítja, hat osztályban száz tanítványa van. „A tizedikes egészségügyiseknek osztályfőnöke is vagyok – jegyezte meg Zámbó Zoltán. – Mellette a kazincbarcikai Cammer nyelviskolában is dolgozom, ott középfokú nyelvvizsgára készítek fel fiatal felnőtteket.”

Zámbó Zoltán huszonhárom esztendeje sakkozik. FIDE-mesteri minősítéssel rendelkezik, Élő-pontszáma 2392, ezzel a megye legjobb játékosa. „A közeljövőben szeretném megszerezni a nemzetközi mesteri címet – folytatta. – Eredményeim közül kiemelem első győzelmemet, amelyet 2009-ben arattam Mátrafüreden, ahol veretlenül diadalmaskodtam.

Különösen örülök annak, hogy külföldi csapatokba is meghívást kaptam, így játszom a német Waldshut és a svájci Frauenfeld gárdáiban, februártól pedig a svájci Luzernben is tologatom a figurákat.”

Zámbó Zoltán tíz éve foglalkozik a sakk oktatásával. Tanított az Észak-magyarországi Regionális Sakkiskolában, a miskolci Lékó Péter Sakkiskolában, valamint több egyesületnél is tartott már edzést. A nyári szünetet követően anyaegyesületében, a Kazincbarcikai Városi Sakk Clubban tart majd tréningeket. Tanítványai szép megyei, országos és nemzetközi eredményeket szállítottak már. Különösen büszke Handó Vilmosra, a Csatlós-testvérekre, Rákos Ádámra, Heidrich Mátéra, Hercsik Tímeára és Kéméndi Dánielre.


50 arc

 Sikeres fiatalokat mutatott be az Észak-Magyarország kiadványa, akik eddigi életükről és terveikről is meséltek a lap munkatársainak. Ez a portré ennek a sorozatnak a része.


Borsod-Abaúj-Zemplén – Tavaly ilyentájt indította útjára lapunk, az Észak-Magyarország egyedülálló kezdeményezését, hogy megyénk 35 évesnél fiatalabb tehetségeit külön kiadványban mutassa be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában