Helyi közélet

2012.06.20. 16:11

Tiltakozásra hív a Jobbik

Miskolc - A radikális párt is a kórházmentő civil kezdeményezés mellé állt.

Miskolc - A radikális párt is a kórházmentő civil kezdeményezés mellé állt.„Az MSZP megásta a magyar egészségügy sírját, a Fidesz pedig belelöki”, mondta Pakusza Zoltán, a Jobbik miskolci alelnöke szerdán, a kazincbarcikai kórház tervezett átalakítása kapcsán tartott sajtótájékoztatón. A politikus kifejtette: a Fidesz – éppúgy, mint korábban az MSZP –, a nagytőkések érdekeit képviseli, és az egészségügy átalakításakor nem az emberek érdekeit veszi figyelembe. Az MSZP elkezdte az egészségügy tönkretételét, a Fidesz pedig befejezi azt, tette hozzá Pakusza Zoltán.

Miklós Árpád, a Jobbik megyei frakcióvezetője arról beszélt, hogy 16 évvel ezelőtt a tiltakozás hatására az akkori kormány elállt az edelényi kórház bezárásától, de akkor még nem gondolta, hogy a barcikai kórházért is harcolnia kell majd. A tervezett átalakítás következtében a 180 aktív ágyból mindössze negyven marad majd, megszűnik a szüléset, a sebészet, a sürgősségi ellátás, ami a kórház végét jelentheti, mondta.

„A Jobbik a múltban is azt hangsúlyozta, hogy minden olyan kezdeményezést támogat, ami a nemzet javát szolgálja, és minden olyan ellen fellép, ami a nemzet érdekei ellen való, ezért felszólítunk minden Jobbik-szimpatizánst, hogy legyen ott azon a civilek által szervezett demonstráción, amit a kazincbarcikai kórház parkolójában tartanak csütörtökön délután fél ötkor”, mondta Miklós Árpád, aki cinikusnak nevezte Szócska Miklós egészségügyi államtitkár rádiónyilatkozatát, amelyben azt állította, hogy a betegek nem éreznek majd semmit.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában