Helyi közélet

2012.06.16. 10:45

Régi vágya teljesül a lakosságnak Vadnán

Vadna - Megújul az árvízi károkat szenvedett Dózsa György utca.

Vadna - Megújul az árvízi károkat szenvedett Dózsa György utca.Komoly traumán ment keresztül az árvízi eseményeket átélve 2010. tavaszán és nyarán Vadna. A víz gyors betörése ellen szinte tehetetlenek voltunk, egyes utcákban – köztük a Dózsa György utcában is – a bútorok lebegtek a szobákban, az utcákon hömpölygött az ár - emlékszik vissza Bencze Péter polgármester. Az árvíz levonulásával felmértük a károkat, és vis maior igénylésekkel, valamint saját erőnkől igyekeztünk eltüntetni a nyomait. Sajnos ez teljes mértékben nem sikerülhetett, hiszen az utak és járdák állaga jelentősen károsodott, szinte használhatatlanná váltak, nem oldódott meg a csapadékvíz elvezetésének kérdése. Az egyik legkritikusabb pont a Dózsa György utca volt. Kapóra jött nekünk az Észak-Magyarországi Operatív Program keretében kiírt ÉMOP „Településrekonstrukció az árvíz sújtotta településeken” című pályázati kiírás - jelentette ki Bencze Péter.

A pályázatot elkészíttettük, mely kedvező elbírálást nyert, a támogatási szerződést tavaly decemberben aláírták. Ezzel a Dózsa György utca új burkolatot, járdát és csapadékvíz elvezető rendszert kaphat. Májusban befejeződött a külső szakértők és a kivitelező kiválasztása, a munkálatokat rövidesen megkezdik. A projekt megvalósulásának tervezett napja ez év szeptember 30-a. A projekt összköltsége 15 millió 611 ezer forint, melyhez az önkormányzat 5 % önerőt tesz hozzá, így támogatásként a teljes költség 95 %-a kerülhet felhasználásra.

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában