Helyi közélet

2012.06.07. 14:59

Óvadékért szabadulhat a két volt rendőr

Miskolc - Perük a nyár végén folytatódik, addig lakhelyelhagyási tilalom alatt állnak.

Miskolc - Perük a nyár végén folytatódik, addig lakhelyelhagyási tilalom alatt állnak.Óvadék ellenében szabadulhat az a két rendőr, akiket azzal vádol a nyomozó ügyészség, hogy hónapokon át ők látták el speeddel a miskolci diszkókat. Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, az ügyben érintettek közül már csak a két volt rendőr esetében tartotta fenn a bíróság a kényszerintézkedést legszigorúbb formáját, mert a bűnszövetségben, jelentős értékre elkövetett kábítószerrel visszaélés és más bűncselekmények miatt kiszabható büntetés súlyossága – öttől 15 évig tartó szabadságvesztés – miatt tartani lehetett szökésüktől elrejtőzésüktől.

Az ügy tárgyalása csütörtökön folytatódott, a menetrend szerit még négy tanút hallgatott volna meg a bíróság a délelőtti órákban, délután pedig, a perbeszédek elhangzását követően akár ítélet is születhetett volna, azonban a tanúk nem jelentek meg a tárgyaláson, ezért a bíróság új határnapot tűzött ki.

A per az ítélkezési szünet után, augusztus végén folytatódik, ám a rendőröknek azt már nem a rács mögött kell bevárniuk: egyikük három, míg társa kétmillió forint óvadék megfizetése ellenében, lakhelyelhagyási tilalommal szabadulhat az előzetesből. Az összeget a bíróság gazdasági hivatalánál kell letétbe helyezni, ám az az első fokú ítéletet követően visszajár a terhelteknek.

ÉM-SZP


Miskolc - A „karcsú” bizonyítékok ellenére vaskos büntetés fenyegeti a drogkereskedelemmel vádolt két volt reptéri rendőrt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában