Helyi közélet

2012.06.05. 11:04

Operafesztivál - Ők viszik majd tovább a fesztivált

Miskolc - Az opera műfaját a zeneiskolások is népszerűsítik a miskolci operafesztiválon.

Miskolc - Az opera műfaját a zeneiskolások is népszerűsítik a miskolci operafesztiválon.„Legyetek jók, ha tudtok” – ez a címe az operafesztivál egyik előadásának, a Kicsik operagálájának. Az Egressy-Erkel Zeneiskola és a Fazekas Általános Iskola diákjai adnak elő közösen népszerű operakórusokat. Különlegesség, hogy a kísérő zenekar is a két intézmény növendékeiből verbuválódott. A karmester Gergely Péter Pál lesz, aki lapunknak elmondta, bár nem könnyű munka a két iskola tanulóinak munkáját összehangolni, és a feladat sem egyszerű, amit célként maguk elé tűztek, de kiválóan felkészült, tehetséges növendékekkel dolgozhat együtt. Hangsúlyozta: a korábbi operafesztiválokon is lehetőséget kaptak szereplésre a város zenét tanuló diákjai, és nemzetközi operafesztiválok színvonalának megfelelő produkciókat állítottak színpadra.

Kicsit trükközve

A karmester szerint azért is nagyon fontos az ifjúság bevonása a fesztivál előadássorozatába, mert a jövőben majd nekik kell továbbvinniük a kezdeményezést, életben tartaniuk a zeneünnepet, akármilyen nehéz idők is járnak mostanában – fogalmazott. Elárulta: mivel felnőtt énekkarra írt kórusműveket is fognak énekelni, kicsit trükközni kellett a hangszereléssel.

ÉM-HE


Az előadás

„Legyetek jók, ha tudtok”

2012. június 16. szombat, 18 óra, Nagyszínház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában