Helyi közélet

2012.06.03. 12:55

Nyakukba vették a várost

Miskolc - Vidám rajt a Mûvészetek Házánál - 70 vidám városjáró csapattal találkozhattunk Miskolc belvárosában tegnap.

Miskolc - Vidám rajt a Mûvészetek Házánál - 70 vidám városjáró csapattal találkozhattunk Miskolc belvárosában tegnap.Szombaton rendezték a Város napja alkalmából a „Város Járás 2012” rendezvényt. Hetven lelkes társaság jelentkezett a várostörténeti és városismereti vetélkedőre négy kategóriában, és mint Juhász Ritától, a Művészetek Háza intézményvezetőjétől, az esemény egyik főszervezőjétől megtudtuk, a kisiskolásoktól a nagymamákig minden korosztály szívesen vette nyakába a várost, hogy számot adjon tudásáról. A versenyző csapatok hét miskolci helyszínt kerestek föl, ahol különböző játékos feladatok vártak rájuk, de új ismeretekkel is bővíthették tudásukat. 

A legtöbb állomáson jól teljesítettek a versenyzők, egy feladat tette csak próbára a csapatokat, amikor az avasi temetőben meg kellett keresniük a védett sírokat. Ennek ellenére minden versenyző nagyon lelkes volt, és igyekezett a legjobban megoldani a feladványokat, mondta Juhász Rita. Legérdekesebb számukra az volt, amikor a Miskolci Nemzeti Színház kulisszatitkaiba pillanthattak be, de a salakmotorpályán tett látogatásukat sem felejtik el egyhamar, hiszen itt minden versenyző felülhetett egy igazi salakmotorra, persze csak egy fénykép erejéig. A legjobbak között természetesen csak azok végezhettek, akik tudással is rendelkeztek: például jól ismerték Miskolc köztéri szobrait, az avasi borászat történetét, vagy éppen a miskolci tudósokat. Mindemellett a csapatoknak arra is ügyelniük kellett, hogy az útvonalterven szereplő érkezési és indulási időpontokat be tudják tartani, és a feladatokat adott időre meg tudják oldani. 

A ’80-as években már két alkalommal rendeztek hasonló várostörténeti vetélkedőt, majd az Itthon Miskolcon Egyesület kezdeményezésére négy évvel ezelőtt született újjá az önkormányzat támogatásával. Délutánra megszületett a városjárás eredménye is. Közösségek kategóriájában a Tutálibe csapat nyert, család kategóriában a Brancs csapat és a Pegazus csapat, a középiskolások kategóriájában a Legjobbak csapat, az általános iskolások kategóriájában pedig a Komlós csapat és a Könyvmolyok csapat lett az első. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában