Helyi közélet

2012.06.14. 08:56

Miskolci sikerek Csehországban

Miskolc - 1948-ban az UNESCO támogatásával alapított FICE (Nevelőotthonok Nemzetközi Szövetsége) idén június 8.-10. között rendezte meg 22. nemzetközi sportversenyét az észak-csehországi Stráz pod Ralskem városkában, amelyen Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország csapatai mérték össze tudásukat különböző sportágakban.

Miskolc - 1948-ban az UNESCO támogatásával alapított FICE (Nevelőotthonok Nemzetközi Szövetsége) idén június 8.-10. között rendezte meg 22. nemzetközi sportversenyét az észak-csehországi Stráz pod Ralskem városkában, amelyen Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország csapatai mérték össze tudásukat különböző sportágakban. A 41 tagú magyar küldöttségben a miskolci Gyermekvárosból öt lány, Nagy Vivien, Somogyi Eszter, Dőry Barbara, Kamuka Henrietta és Balogh Andrea, illetve edzőjük, Horváth Róbert kapott helyet. Mivel az elmúlt években szinte mindig a miskolciak teljesítettek a legjobban, rendszeresen elsők lettek azon számokban – elsősorban röplabdában – amelyekben elindultak, így a magyar küldöttség hozzájuk fűzte érmes reményeit. Nem alaptalanul, ugyanis Nagy Vivien távolugrásban aranyérmet szerzett (hét ellenfelét megelőzve), míg röplabdában az igen jól felkészített szlovákok mögött – esztergomi lányokkal kiegészített – gyermekvárosi team szerezte meg az ezüstérmet. Összesítésben Magyarország a harmadik helyet szerezte meg a négy nemzet versenyén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában