Helyi közélet

2012.06.17. 11:40

Külföldre viszik a Zöld Nyilat a Földes diákjai

Miskolc - A Földes Ferenc Gimnázium diákjainak egy csoportja az MVK Zrt.-nél tett látogatást.

Miskolc - A Földes Ferenc Gimnázium diákjainak egy csoportja az MVK Zrt.-nél tett látogatást. A diákok ugyanis szeptember végén részt vesznek azon az isztanbuli találkozón, melynek központi témája a városi környezetbarát közlekedés lesz. A diákok a Zöld Nyíl projekten keresztül kívánják a környezetbarát városi közösségi közlekedés miskolci példájával megismertetni az isztanbuli találkozó résztvevőit. A sikeres szereplés érdekében az MVK Zrt.-nél a diákok előadásokat hallhattak a projektről, megtekinthették a telephelyet, a villamosjármű javítócsarnok átépítési munkálatait és kérdéseket tehettek fel a projekt eddigi munkálataival kapcsolatban. Az MVK szakemberei felajánlották azt is, hogy a diákok további munkáját is segítik.

A Földes Ferenc Gimnázium évek óta részt vesz nemzetközi, ill. Európai Uniós projektekben. 2011-ben sikeresen pályáztak a Tempus Közalapítványnál, melynek eredményeként 2011 és 2013 között öt másik európai uniós országgal együtt (Csehország – Plzen, Franciaország – Orléans, Lengyelország – Krakkó, Németország – Münster, Törökország – Isztanbul) környezetvédelmi témákon dolgozhatnak. Minden negyedévben más-más környezetvédelmi téma kerül előtérbe, a projektben részt vevő diákok pedig negyedévente ellátogatnak az egyik partneriskolába, tapasztalatcserére. Így kerül sor majd szeptember végén az isztanbuli találkozóra, melynek központi témája a városi környezetbarát közlekedés lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában