Helyi közélet

2012.06.19. 12:36

Küldjön hírt: "A cicák védelmében!"

Miskolc - "<em>Régen tudjuk, hogy szomszédaink egyike gyűlöli a macskákat. De azt nem gondoltuk volna, hogy alattomos módom az életükre tör</em>." - írja Olvasónk.

Miskolc - "Régen tudjuk, hogy szomszédaink egyike gyűlöli a macskákat. De azt nem gondoltuk volna, hogy alattomos módom az életükre tör." - írja Olvasónk.Miskolcon a Bruckner Győző utca és környéke sorházas és családi házas övezetében kevés olyan ház van, ahol macskát ne tartanának. Ezek a jószágok nem csak házi kedvencek, hanem egerésznek. Az enyém pl. egy 14 éves kasztrált patkányzó macska. Nagyon szeretjük okos és hasznos, oltatjuk, állatorvoshoz hordjuk. Régen tudjuk, hogy szomszédaink egyike gyűlöli a macskákat. De azt nem gondoltuk volna, hogy alattomos módom az életükre tör. Egy deszkát 10 cm-nél hosszabb szögekkel kiverve a kerítésük belső oldalára helyeznek, hogy a kerítésen beugró gyanútlan állat ebbe ugorjon bele. Ezek a szögek nem kis sérülést okozhatnak, fel is nyársalhatják a macskákat.

Kérdésünkre, felháborodva elmondták, hogy a virágoskertjüket így óvják a "rohadt macskák"-tól.

Hát kedves cicatartó barátaim, nekem is és másoknak is a környéken - szinte mindenkinek - van virágos és veteményes kertje is, talán szebb és igényesebb is, mint az övék, hiszen a képen látható kerítés mellé helyezett szöges deszka egy igénytelen zöld, terülő-növényen van, melynek egy macska súlya nem árthat. E ház tulajdonosa azt is elmondta, hogy több esetben árammal is védekezett a "rohadt macskák" ellen. Sőt, a lelkiismeretlensége ellen a butaságát is kifejezte azzal, hogy miután többen is számon kértük a viselkedését azt válaszolta, hogy "mindenki tanítsa meg a macskáját, hogy az ő kerítésén ne ugorjon be".

Kedves gazdi társaim! Hallottak már ilyet? Kijáró egerésző cicák ne ugorjanak kerítést? A baj csak ott van, hogy a cica az ő portájukon is összeszedi a kártékony rágcsálókat. Bár ne tenné!

Ha annyira zavarja a macskák látványa, kérem fogjon egy seprűt és ijesszen rájuk, garantálom, nem fognak oda szokni. De lehet kapni kisállat riasztót, mely nem kerül sokba és nem kell ilyen kegyetlen eszközökhöz nyúlni.

Hallom és olvasom a médiában, hogy megbüntetik azt, aki elhagyja a háziállatát. Várom az új állatvédelmi törvényt, amely talán kellő szigorral lép fel a csapdát állítókkal szemben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában