Helyi közélet

2012.06.01. 15:51

Kiútkeresés, színházi közreműködéssel

Miskolc - Igazgatóként először a vállalkozók szervezetével találkozott Kiss Csaba, a színház új igazgatója.

Miskolc - Igazgatóként először a vállalkozók szervezetével találkozott Kiss Csaba, a színház új igazgatója.Az Észak-magyarországi Munkaadói és Gazdasági Közösség vendége volt pénteken a Miskolci Nemzeti Színház új igazgatója, Kiss Csaba, aki arról beszélgetett az ÉMGK érdeklődő tagjaival, hogy milyen szerepet tölthet be az általa vezetett intézmény a város fejlődésében. Kiss Csaba egyébként ezen a napon vette át hivatalosan a színházat.

A jelenlévőket úgy mutatta be dr. Barkóczi István elnök, mint akiknek számít a kultúra, egyebek között azért is, mert ez felfogásuk szerint fontos szerepet játszhat abban, hogy élhetőbb legyen Miskolc. A vállalkozók érdeklődőek, és segítőkészek - segítséget ígért Kiss Csabának is.

Az új igazgató által elmondottakból azt emeljük ki, hogy nem egyszerű szórakoztató létesítményként gondol a teátrumra (bár az igényes szórakoztatást nem tartja hibának), alkotótársaival az is a céljuk, hogy munkájuk révén kiutat találhasson a közösség abból a helyzetből, amelybe a rendszerváltoztatás után jutott. Felelősséggel gondol munkájára, és arra, mit tehet az általa vezetett, egymilliárd forintból gazdálkodó, háromszáznál több embert foglalkoztató színház. Minőségi, a közönségére és a városra figyelő, azzal együtt élő teátrumot ígért. Az első ízelítőt június 5-én kaphatjuk: a Nagy csomag címet viselő, a színház környékén, a belvárosban zajló egész napos programjuk sokféle módon mutatja majd be, miben és hogyan lenne más vezetése alatt a színház.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában