Helyi közélet

2012.06.08. 16:49

Kétszer is nyertek tablójukkal

Miskolc - Két tablóversenyt is megnyert a Bláthy Szakközép 12. d-s osztálya.

Miskolc - Két tablóversenyt is megnyert a Bláthy Szakközép 12. d-s osztálya.

Ritkán fordul elő, hogy valamelyik végzős osztály érettségi tablójával versenyt nyerjen, a Bláthy Ottó Szakközépiskola 12. d osztályával mégis ez történt. Ők azonban nem elégedtek meg egy győzelemmel, mindjárt kettőt is begyűjtöttek. Amikor elkészült a tablójuk, biztosak voltak benne, hogy esélyesek, ezért pályáztak a Középiskolások Magazinja országos tablóversenyére, és a RádióM megmérettetésére is. A zsűri pedig mind a két helyen a bláthysokat találta a legjobbnak.

– Valami különlegeset akartunk – meséli Kató Szabolcs, az egyik 12. d-s. – Sokat ötleteltünk, de aztán az időkapunál elakadtunk.

Az osztály ugyanis egy időkaput is akart szerkeszteni tablójára. Szerencsére segítségükre sietett az egyik osztálytárs édesapja, Márkus Zoltán, és ettől kezdve minden kitűnően haladt.

Szerelők az oszlopon

A tablót nehéz lenne leírni, olyan mozgalmas, csak néhány elem róla: két szélén két villanyoszlop. Az egyikre épp felmászik két szerelő, a másikról pedig leesni készül egy harmadik. Középen időgépet építenek a tudósok, a tabló tetején pedig maga az időkapu, ami a különleges technikának köszönhetően látszik végtelennek. A diákok hagyományos módon mosolyognak a tablóképekről, a tanárok portréit azonban egy digitális képkeret mutatja egymás után.

– Kicsit féltünk, hogy tanáraink majd megharagszanak, mert őket nem a megszokott módon tettük a tablóra, de a végén kiderült, hogy egyáltalán nem haragszanak, inkább díjazzák az ötletünket – meséli Szabolcs.

Együtt lesznek

Azt még hozzáteszi: az időkapuval azt szerették volna kifejezni, hogy osztályközösségük, ami négy év alatt kialakult, a végtelenségig együtt lesz (nem fizikailag, hanem lelkileg), hiszen most már egymáshoz tartoznak, és felelősséget vállalnak egymásért.

Szabolcs végül elmondta: nyereményüket mind az érettségi banketten fogják „felhasználni”, különleges tablójuk jutalma ugyanis egy megatorta, egy megapezsgő, valamint egy 100 ezer forintos pizzautalvány. A nyertes tabló a Corvin utcán, az Iroda 2000 bútorbolt kirakatában látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában