Helyi közélet

2012.06.12. 16:09

Kétszázmillióból újul meg az épület Sárospatakon

Sárospatak - Az egykori járásbíróság a felújítást követően járási hivatalként fog működni Sárospatakon.

Sárospatak - Az egykori járásbíróság a felújítást követően járási hivatalként fog működni Sárospatakon.Az egykori járásbíróság épülete egészen a közelmúltig iskolaként működött Sárospatakon. A 2011/12-es tanév elején viszont kiürült a ház, ugyanis befejeződött a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola kibővítése, így az addigi kettő helyett már csak egy helyen folyik a tanítás.

– Két évvel ezelőtt nyújtottunk be pályázatot kistérségi ellátó központ létrehozására az épületben – mondta lapunknak Aros János, Sárospatak polgármestere. – Kétszázmillió forintot nyertünk, így száz százalékos támogatottságra sikerült szert tennünk. A testület mégis halogatta az átépítést, mert igaz, hogy a pályázat révén a felújítás egy fillérjébe sem került volna a városnak, de a fenntartás az önkormányzatot terhelte volna és ezt nem tudnánk vállalni. Ekkor jött a hír, hogy ebben az épületben képzelik majd el a sárospataki járási központot, így a testület sem késlekedett, elindítottuk a közbeszerzési eljárást. Az első fordulóból négy ajánlat jutott tovább, majd a második fordulóban a testület június 12-i ülésén megszületett a döntés, így egy sárospataki cég fogja megvalósítani a beruházást. Remélhetőleg július elején már át is adjuk a munkaterületet, így nem lesz akadálya annak, hogy a felújítás az év végéig elkészüljön.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában