Helyi közélet

2012.06.22. 16:32

Jobbik a helyi vállalkozók pártján

Miskolc - A városi közgyűlés csütörtöki ülésén a Fidesz leszavazta a Jobbik-frakció indítványát, hogy a közgyűlés hozzon létre egy szakbizottságot, aminek az lenne a feladata, hogy a helyi vállalkozókat helyzetbe hozza, hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amit Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési és Jakab Péter, a párt önkormányzati képviselői tartottak pénteken.

Miskolc - A városi közgyűlés csütörtöki ülésén a Fidesz leszavazta a Jobbik-frakció indítványát, hogy a közgyűlés hozzon létre egy szakbizottságot, aminek az lenne a feladata, hogy a helyi vállalkozókat helyzetbe hozza, hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amit Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési és Jakab Péter, a párt önkormányzati képviselői tartottak pénteken.Jakab Péter arról beszélt, hogy több szempontból is sántít a fideszes városvezetés érvelése, hogy a városi projektek esetében nyílt közbeszerzési eljárással, a törvények szigorú betartásával választják ki a kivitelező cégeket. A politikus szerint lehet valami tisztességtelen, miközben még a törvényesség nem sérült, másrészt viszont a Soltész-Nagy Kálmán–Vörösmarty útkereszteződés korszerűsítésénél a kivitelezőt, a Heves megyei HE-DO Kft-t a Közbeszerzési Értesítő szerint hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás keretében választották ki.

Egyed Zsolt arról beszélt, hogy az önkormányzatnak kötelessége lenne helyben adózó, helyben munkahelyet teremtő vállalkozókat alkalmazni, ám mégsem ez történik, hiszen számos megrendelést a városban nemhogy helyi, de még csak nem is magyar cég végez el, noha a Közbeszerzési Törvény szerint 150 millió forint alatti meghívásos közbeszerzési eljárásokon csak magyar kis- és középvállalkozások vehetnek részt. Ennek ellenére van olyan fideszes önkormányzati képviselő, aki pár milliós képviselői keretéből nem miskolci vállalkozásnak ad munkát, hanem a Swietelskynek – mutatott rá a politikus. Egyed Zsolt hozzátette még, helyieket nem csak az építőiparban szorítják háttérbe, de a város vezetésében is, hiszen a legtöbb vezető pozícióban Kriza Ákos polgármester nagyváradi barátai, líceumi osztálytársai ülnek, ezzel pedig a város első embere azt üzeni a helyieknek, hogy ők alkalmatlanok a városuk irányítására.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában