Helyi közélet

2012.06.08. 14:54

Holding: épül a finn gyár, és 400 emberrel terveznek

Miskolc - "A finn cégóriás 1-2 éven belül Miskolcon fogja működtetni gyárát. Azt, amely teljes kapacitáson 400 új munkahelyet hoz létre."

Miskolc - "A finn cégóriás 1-2 éven belül Miskolcon fogja működtetni gyárát. Azt, amely teljes kapacitáson 400 új munkahelyet hoz létre."Áll abban a közleményben, amelyet a Miskolc Holding Zrt. juttatott el lapunkhoz pénteken. Ennek egyik előzménye: Újhelyi Csaba, a finn gyár hazai képviselője a hét elején azt nyilatkozta lapunknak, hogy csúszik a beruházás, de nem lehet tudni, mennyit. "Semmi konkrétumot nem tudunk. Az biztos, az idén nem kezdődik a beruházás” – fogalmazott.

A holding közleménye pedig a következőket tartalmazza: "A finn Konecranes cégcsoport magyarországi érdekeltsége, a Konecranes Supply Hungary Kft. 2011-ben 25 hektár területet vásárolt a miskolci Mechatronikai Ipari Parkban közép-kelet európai gyáregysége megépítése céljából. A gyár több ütemben épül, a teljes beruházás a következő években valósul meg. A cég a beruházás első üteméhez igényelt 1 milliárd forint európai uniós támogatást. Ahhoz, hogy a cég a lehető legnagyobb támogatást megkapja, vállalta a támogatáshoz szükséges 180 fő foglalkoztatását. De ez a 180 fő csak erre a gyáregységre és csak erre az ütemre vonatkozik. Ez tehát az a minimális kötelezettségvállalás a finn darugyártó cég részéről, amelyhez megkaphatta a legmagasabb támogatási összeget. Viszont ez nem a teljes beruházás volumene. A többi fázisban, a következő 1-2 évben megvalósuló gyáregységek megépítése után a cég 400 fő teljes munkaidejű alkalmazottat kíván foglalkoztatni."

A holding sajnálatosnak tartja - írják a közleményben -, hogy a többszöri, adatokon, tényeken alapuló tájékoztatás ellenére a finn darugyártó céggel kapcsolatban Miskolcon olyan nyilatkozatok hangoztak el, melyek jelentős károkat okoznak Miskolcnak, rontják a befektetői bizalmat, ezen keresztül a munkahelyteremtést akadályozzák.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában