Helyi közélet

2012.06.04. 19:23

Operafesztivál - Formabontó gála, újragondolt operák

Miskolc - Megőrzi a gálaműsor eleganciáját, de egy picit átszínezni...

Miskolc - Megőrzi a gálaműsor eleganciáját, de egy picit átszínezni...

Ez a koncepciója Kozma Attilának, aki az Operafesztivál Gálahangversenyét rendezi majd.

„A Híd a jövőbe című hangverseny fő célkitűzése az új népopera megszületésének elősegítése. A hangverseny programjának összeállításával szeretnénk a döbbenet erejével rávezetni közönségünket arra, hogy együtt él egy műfajjal, amely ma is tud olyan népszerű lenni, mint a musical. Létezik olyan kortárs zene, amely dallamos, népszerű, ugyanakkor igényes is. A koncerten ezt többek között Bernstein, Korngold, Chaplin, Vajda János, Fekete Gyula, Sosztakovics, Sztravinszkij, Gershwin, Kurt Weill, Selmeczi György és Nino Rota muzsikájának megszólaltatásával kívánjuk bemutatni” – így ajánlják a szervezők a fesztivál utolsó koncertjét.

Tánc az utcán

A rendező szerint pedig számos lehetőség rejlik az előadás áriáiban, hogy ne a hagyományos értelemben vett gála legyen, hanem egy picit formabontóbb. „A zeneműveket szeretném mindenképp úgy megrendezni, hogy egy picit színesebb legyen, eredetibb, új megoldásokra törekszem majd, de semmiképp sem szeretném, hogy a gálaműsor eleganciája, stílusa sérüljön” – mondta a koreográfus.

Kozma Attila rendezi a fesztivál egyik kísérőrendezvényét, az Utcatáncot is, immár 11. éve. „Ezzel az a cél, hogy az operaműfajt – az ismertebb áriákon keresztül – kivigyük az utcára, elérjük vele azokat, akik egyébként nem járnak operaelőadásra. Ez utcaszínház, vásári komédia jelleggel, egy kicsit másképp gondolva az operát, populárisabban előadva azt” – mesélte.

ÉM-SZR


Az előadás

Híd a jövőbe – gálahangverseny

2012. június 17.,vasárnap, 21 óra, Nyári színház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában