Helyi közélet

2012.06.24. 12:46

Foci Eb 2012 - Az én Eb-m: dr. Bajáky Gábor

Az ismert miskolci ügyvéd a labdarúgás igazi szakértője, aki hosszú ideig az MLSZ-ben is dolgozott.

Az ismert miskolci ügyvéd a labdarúgás igazi szakértője, aki hosszú ideig az MLSZ-ben is dolgozott. A Magyar Labdarúgó Szövetség fellebbviteli bizottságának egykori tagja, majd elnöke elöljáróban elmondta:

– Nagyon vártam a tornát és a tévében minden meccset megnéztem eddig, nem hagytam ki egyetlen percet sem – közölte dr. Bajáky Gábor, majd így folytatta: – Örömömre szolgál, hogy a találkozók többsége magas színvona-

lú, így igazolva látom azt a tételt, mely szerint Európa kulcsszerepet tölt be a sportág vérkeringésében. Az is kellemes meglepetés számomra, hogy az együttesek döntő többsége a támadófutballt helyezi előtérbe, ezért a meccsek általában élvezetesek. A legjobb nyolc közé – a hollandok kivételével – a „nagyhatalmak” kerültek be, a kicsiknek nem sok babér termett. Kellemes meglepetést jelentettek nekem a németek: 23 év az átlagéletkoruk, mégis nagyon éretten futballoznak, ennek következtében Gomezék a kontinensbajnokság egyik nagy esélyesei. Jók a portugálok is, az ő játékuk Cristiano Ronaldóra épül, aki magával ragadja egész csapatát. Nagyon kíváncsi leszek a spanyol – portugál összecsapásra, mert mindkét gárda hasonló felfogásban küzd. Az a kérdés, hogy a portugálok fel tudják-e majd törni a spanyol védelmet.

Gördülékeny a torna

A Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Kht. felügyelő bizottsági tagja szerint az Európa-bajnokságon a korábbi szervezési nehézségek ellenére a lebonyolítás gördülékeny, a biztonsági területen sincs különösebb probléma, kivételt talán az orosz és a lengyel nézők összecsapása jelentett.

– Amit viszont nagyon sajnálok, az Kassai Viktorék szerencsétlen esete volt – zárta gondolatait az ügyvéd. – Ukrajna azonban úgysem került volna be a legjobb nyolc közé, így ezen az elhíresült játékvezetői ítéleten kár meditálni. Az viszont tény, hogy – más sportágakhoz hasonlóan – a labdarúgásban is szükség van a technika vívmányainak alkalmazásáraa labdarúgásban is szükség van a technika vívmányainak alkalmazására.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában