Helyi közélet

2012.06.22. 08:18

Egymásba csúszott határidők

Borsod-Abaúj-Zemplén - „Ki tenné meg ugyanezt saját gyermekével érettségi előtt?!” - vetődött fel a kollégiumbezárás kapcsán.

Borsod-Abaúj-Zemplén - „Ki tenné meg ugyanezt saját gyermekével érettségi előtt?!” - vetődött fel a kollégiumbezárás kapcsán.Május 17-én született a miskolci közgyűlés határozata: a Központi Leánykollégium június 30-ával jogutód nélkül megszűnik. Továbbá: az épületet üresen át kell adni június 29-én a MIK Zrt. részére, a konyhát pedig a Fazekas Általános Iskolának további üzemeltetésre.

A kiürítéssel kapcsolatban Csabalik Zsuzsanna, a PSZ Miskolci Szervezetének középiskolai titkára megerősítette a hétfői jobbikos sajtótájékoztatón elhangzott felvetéseket (erről hétfőn írtunk): az utolsó tanítási hét elején megjelentek a bútorokért a szállítók. A diákokat pedig egyszer csak azzal költötték, hogy még iskolába menet előtt pakoljanak össze, mert visszatérve már nem biztos, hogy ott fogják találni a holmijaikat, ahol most vannak.

- El nem tudom képzelni, mi annyira sürgős a MIK-nek, amely átveszi az épületet, miért nem várhatták meg a tanév, illetve az érettségi végét - jelentette ki lapunknak Csabalik Zsuzsanna, akihez - elmondása szerint- a kollégiumi tanárok és a diákok felháborodott szülei fordultak segítségért.

ÉM-SzK


Borsod-Abaúj-Zemplén - Sok mindent sikerült tisztáznunk, azt nem: miért nem várhatták meg a kiürítéssel a tanév/érettségik végét.

Miskolc - Oktatás helyett a költöztetés a stratégiai ágazat? - tette fel a kérdést a Jobbik miskolci alelnöke.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában