Helyi közélet

2012.06.27. 13:44

„50 ifjú tehetség” XII. - Fontos itt minden, ami természetes

Miskolc - Szigetvári Eszter 33 éves, édesanya és a miskolci Holdam Egyesület elnöke.

Miskolc - Szigetvári Eszter 33 éves, édesanya és a miskolci Holdam Egyesület elnöke.Eszter akkor került kapcsolatba a Holdam Egyesülettel, amikor várandós kismama volt. Ennek már 3 éve, azóta kislánya, Boglár már óvodás. Az édesanya eredeti végzettsége környezetmérnök (ez csak az egyik, egyébként 3 diplomája van), de sok mindennel foglalkozott már. Dolgozott a vendéglátásban, a szállodaiparban, volt rendezvényszervező is, de amikor megismerkedett az egyesület tagjaival és munkájukkal, hamarosan ő is a csoport önkéntes segítője lett.

„Szimpatikusak voltak számomra azok a fiatal édesanyák, akikkel az egyesületben találkoztam – vallja Eszter. – Leginkább az fogott meg, hogy a természetességet tartották a legfontosabbnak a gyermekvárás, a szülés és a gyermeknevelés terén. Senkire nem akartak ráerőltetni semmit, a céljuk az volt, hogy minden nőnek segítséget nyújtsanak a női életkör különféle állomásain.”

Eszter 2011-ben lett a Holdam Egyesület elnöke, és hamarosan lehetősége adódott arra, hogy főállásban végezze a munkáját. Nagy előrelépésnek számított, amikor kedvező feltételek mellett kaptak meg az önkormányzattól egy belvárosi ingatlant. Ezt saját erőből felújították, és létrejött a Holdam udvar, amely most már helyet is biztosított az általuk szervezett programoknak. Csak néhány a sok közül: szoptatási tanácsadás, család és hivatás klub, babahordozó tanfolyam, intim torna, hastánc, zumba, jóga.

A programokból is látszik, hogy ma már nem csupán a fiatal anyákra gondolnak, hanem minden nőre, legyen az egyedülálló vagy nyugdíjas, aki szeretné nőiségét minél természetesebben megélni. De még egy nagy feladat vár az egyesület tagjaira: az ország más anyaközpontjaival együtt szeretnék létrehozni Magyarországon is az anyaközpont-hálózatot. Eszter szívesen segít a rászorulókon is. Nemrég vehette át a lapunk által alapított Segítőnk segítője elismerést.


  50 arc

Sikeres fiatalokat mutatott be az Észak-Magyarország kiadványa, akik eddigi életükről és terveikről is meséltek a lap munkatársainak. Ez a portré ennek a sorozatnak a része.


Borsod-Abaúj-Zemplén - Tavaly ilyentájt indította útjára lapunk, az Észak-Magyarország egyedülálló kezdeményezését, hogy megyénk 35 évesnél fiatalabb tehetségeit külön kiadványban mutassa be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában