Helyi közélet

2012.06.19. 15:21

„50 ifjú tehetség” VI. - Pénzügyes néptáncos igazi gyöngygallérral

Budapest, Mezőkövesd, Miskolc - Bíró Éva 19 éves, a főiskolán a pénzüggyel ismerkedik, mellette pedig néptáncol.

Budapest, Mezőkövesd, Miskolc - Bíró Éva 19 éves, a főiskolán a pénzüggyel ismerkedik, mellette pedig néptáncol.A 19 éves hölgy gyöngygalléros táncos, a Matyó Néptáncegyüttes tagja. Mint azt megtudtuk tőle, a fenti jelző - gyöngygallér - a legmagasabb fokozat, melyet korosztályában egy néptáncos megkaphat. De kezdjük az elején...

„Hat éves voltam, amikor egy olyan általános iskolába írattak, melyben volt egy olyan osztály, ahol néptáncot oktattak, az anyukám szerette volna, ha megismerkedek vele - emlékezett Éva. - Aztán ahogy múltak az évek egyre jobban megszerettem a néptáncot, és az iskola végén eldőlt, hogy tovább folytatom, nyilván ebben nagy szerepe volt a tanáraimnak. Addig „csak” szerettem, de mára már határozott elképzelésem van arról, hogy hivatásszerűen akarok majd foglalkozni a néptánccal, táncosként, vagy oktatóként.”

A fiatal hölgy a néptánc mellett természetesen iskolába is jár, így több helyen kell helytállnia.

„Jelenleg Budapesten a Gazdasági Főiskolán pénzügyi és számviteli szakon tanulok - tudtuk meg Évától. - Miután letudom a iskolát, a hét végén jönnek a próbák - háromszor három óra - és a fellépések, szerencsére van elég meghívásunk, úgyhogy nincs időm unatkozni. Hat éve vagyok a fellépő együttes tagja, és még nagyon sokáig szeretném folytatni, hiszen ez már az életem része lett.”


  50 arc

Sikeres fiatalokat mutatott be az Észak-Magyarország kiadványa, akik eddigi életükről és terveikről is meséltek a lap munkatársainak. Ez a portré ennek a sorozatnak a része.


Borsod-Abaúj-Zemplén - Tavaly ilyentájt indította útjára lapunk, az Észak-Magyarország egyedülálló kezdeményezését, hogy megyénk 35 évesnél fiatalabb tehetségeit külön kiadványban mutassa be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában