Helyi közélet

2012.06.16. 13:59

Az én Eb-m: Repka Attila - Az olimpiai bajnok a németeket várja a döntőbe

Miskolc - A diósgyőriek legendás birkózója elsősorban az írott sajtóból követi a kontinensbajnokság eseményeit.

Miskolc - A diósgyőriek legendás birkózója elsősorban az írott sajtóból követi a kontinensbajnokság eseményeit.Az 1992-es, barcelonai ötkarikás játékok aranyérmese kedveli a labdarúgást, mégsem ül állandóan a televízió képernyője előtt.

– A munka az munka! – szabadkozott Repka Attila. – Eddig sajnos ritkán jutott időm az Európa-bajnokságra, ennek egyszerűen az az oka, hogy a napi első mérkőzések idejében edzést tartok a „palántáimnak”, estére pedig elfáradok, így általában az ismétlésekre hagyatkozom. De képben vagyok, mindent tudok, ugyanis az Észak-Magyarország számomra nagyszerű „mankóval” szolgál, a napilapban minden benne van, amit csak tudni kell a tornáról.

Jeles Gomezéknek

A DBC olimpiai bajnoka szerint minden magyar ember a németeknek szurkol, bár a spanyolokért is sok honfitársunknak dobog a szíve.

– Nekem nagyon tetszik Joachim Löw szövetségi kapitány gárdája – folytatta a húsz esztendeje spanyol földön halhatatlanná vált kiválóság. – Gomezék nem csupán céltudatosan futballoznak, hanem szépen is, aztán küzdenek, az első perctől az utolsóig mennek előre, soha nem adják fel, ezt a mentalitást átvehetnénk mi, magyarok. A németek mellett nekem tetszenek az oroszok is, akik megalkuvás nélkül hajtanak.

Repka Attila csalódásáról is beszélt. A hollandokon meglepődött, a világbajnoki ezüstérmes két vereségével már alighanem kiszállt a további versenyből.

– Igaz, hogy a tulipánország válogatottja az úgynevezett halálcsoportba került, de nem gondoltam volna, hogy a dánoktól és a németektől is kikap. Most az a nagy kérdés, hogy Robbenék képesek lesznek-e a portugálok ellen megújulni. Ebben nem hiszek, mert Cristiano Ronaldóék egyre jobban belelendülnek. Nagy kedvencem, CR7 egyébként eddig csak a helyzetek elpuskázásában jeleskedett, de jól tudom, hogy a Real Madrid ásza pár hét alatt nem felejtett el futballozni, így nyilván magára talál és emlékezetes alakításokat produkál majd.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában