Helyi közélet

2012.06.12. 18:23

Az Álmos utca és az üzleti titok

Miskolc - Felszámolná az Álmos utcai telepet az önkormányzat? Eladnák a területet?

Miskolc - Felszámolná az Álmos utcai telepet az önkormányzat? Eladnák a területet?Az Álmos utcában és a környékén élők közül többen megkeresték szerkesztőségünket, igaz-e a hír, miszerint az önkormányzat felszámolná az ott található telepet. Azt hallották ugyanis, hogy a terület után egy befektető érdeklődik, aki lakóparkot szeretne oda építeni. Megkerestük a MIK Zrt-t, hiszen a telepen lévő házak az ingatlankezelő tulajdonában vannak.

„Ez már régen tervezett lépése a városnak, amely összhangban van a szegregált telepek kezelésével. Mind ingatlankezelési, mind gazdasági szempontok alapján indokolt lenne az elavult telepeken található ingatlanok felszámolása. Városképi, városrendezési oldalról szintén ezek megszüntetése volna célszerű. Jelen esetben a magas bérlői létszám és a magas bontási költségek miatt a megszüntetés csak jelentős anyagi ráfordítással lehetséges, ezért az ebben az évben nem valósul meg” – mondta el lapunknak Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs igazgatója.

Ha elbontják, mi lesz az ott lakókkal? Hova mehetnek majd? Biztosít nekik az önkormányzat másik helyet?

„A jogcímmel rendelkezőket a hatályos lakástörvény szerint köteles elhelyezni a MIK Zrt.” – válaszolta.

Azt is megtudtuk a területen hat épület van, összesen 35 lakással. „Az alacsony bérleti díj ellenére magas hátralék jellemzi az Álmos utcai telepet” – fogalmazott.

Kérdésünkre, hogy van-e már befektető a területre, Pásztor Imre válasza az volt: „Ez üzleti titkot képez.”

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában