Helyi közélet

2012.06.26. 11:31

Arcok a megyéből: Batta "Suta" Róbert zenész - Érzi a ritmust

Miskolc - Suta most a The Powerrel készül újraértelmezni a nemlétezőt.

Miskolc - Suta most a The Powerrel készül újraértelmezni a nemlétezőt.- Azt hiszem negyedik általános iskolás lehettem, amikor a szüleim vettek nekem egy PILLE nevű orosz billentyűs játék orgonát... Apám el is nevezte "elektromos nyenyerének". Úgy szólt, mint a skót duda egy Sokol rádióból. Már aznap hallásból ment a kacsatánc és egy-két Boney M. sláger - mondta mosolyogva Batta Róbert, alias Suta arra a kérdésre, hogy mikor kerültél kapcsolatba az elektronikus muzsikával.

És, hogy autodidakta módon működött ez nála, vagy tanulta és tudatosan zenésznek készülte-e Suta?

- Zeneoviba jártam - árulta el. - Kaptam is minden év végén oklevelet kiváló minősítéssel, meg két szem szaloncukrot. Úgy gondolom, hogy ez elegendő zenei előképzettséget adott a további kreatív munkáimhoz.

Később olyan ismert zenekarokhoz köthető Suta neve, mint például a Liquid Limbs, vagy éppen a Skyland. Előbbi a mai napig a szívem csücske, mert mint fogalmazott; "abszolút őszinte megalkuvás mentes muzsika".

The Power legyen veletek

- A Skyland azért keletkezett, mert fejleszteni akartam a stúdiómat illetve a hangszerparkot. Ehhez viszont pénzre volt szükségem - mondta Suta. - Ettől függetlenül rengeteg más hasznos tapasztalatot is begyűjtöttem a Skyland pályafutása alatt és egyáltalán nem bántam meg, hogy belevágtam. Büszke vagyok rá, hogy egy ország tombolt az "Érezd a ritmust"-ra.

De, hogy a X-faktorok és a Megasztárok hazájában hol van, lehet a helye az új bandának, a The Powernek ugyancsak frappáns választ adott nekünk Suta. "Úgy érezzük Rákos Tibivel (a The Power másik tagja - a szerk.), hogy a The Power-nek most jött el az ideje. Semmi sem történik véletlenül, és legalább olyan megalkuvásmentes és őszinte, mint anno a Liquid Limbs volt. Sőt! Részemről - mivel én vagyok a felelős a zenei alapokért - akár úgy is fogalmazhatnék, hogy a The Power-ben reinkarnálódott a Liquid Limbs ősi ereje. Azaz ahogy régen jellemezték: benne van az ördög fin.ja. A nyolcvanas-kilencvenes évek elektro pop, new wave, post-punk irányzatain felnőve, több évtizedes zenei tapasztalás után mindezeket egyesítve célunk, egy izgalmas fúzió létrehozása, mely egyfajta ma már nem igazán létező hangulatot szeretne felidézni, újraértelmezni a jelenben. Ez a The Power."

Suta amúgy rengeteg zenei stílust hallgat. Rockot és elektronikusat egyaránt, de ez igazából nem mai dolog, hiszen mindig is nyitott volt zeneileg.

- Valószínűleg ezért vonzok be a mai napig is sok új különleges zenét, érdekes kísérleti darabokat - tette hozzá. - Alapvető táplálék ez és így is marad mindörökké. Ja, és a kedvesem nemrég vett egy kis boston terriert. Őt tanítgatjuk nagy szeretettel, amikor csak lehet.

(ÉM-JLI)

 www pont

Akik többet szeretnének tudni a The Powerről, azoknak itt www.facebook.com/thepowermusic és itt http://thepowermusic.bandcamp.com/ érdemes kattingatni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában