Helyi közélet

2012.06.20. 10:05

A zenét ünneplik Sárospatakon

Sárospatak - Harminc évvel ezelőtt, 1982-ben tartották meg először a zene ünnepét Franciaországban. Maurice Fleuret francia zenetudós javaslatára. Az ötlet az volt, a csillagászati nyár első napját a világon mindenütt lehetőleg zenével is köszöntsék.

Sárospatak - Harminc évvel ezelőtt, 1982-ben tartották meg először a zene ünnepét Franciaországban. Maurice Fleuret francia zenetudós javaslatára. Az ötlet az volt, a csillagászati nyár első napját a világon mindenütt lehetőleg zenével is köszöntsék. Ma már ez az ünnep európai, sőt nemzetközi méretűvé vált: több mint száz országban rendezik meg ugyanazon a napon, június 21-én. A Zene Ünnepe olyan egész napos, ingyenes, politikamentes rendezvény, amely a zene valamennyi formájára és stílusára kiterjed. Zeneiskolák, zenei múzeumok nyitják meg Európa-szerte kapuikat, komolyzenei együttesek, jazzisták, népdalénekesek, dj-k és rockzenészek váltják egymást a szabadtéri és a klubszínpadokon.

Mint már évek óta annyiszor, Sárospatak ebben az évben is csatlakozik a naphoz a sárospataki A Művelődés Háza és Könyvtára szervezésében. A város zárt és nyitott terei egy napra köszöntik a nyarat, a zenét és a zenét szerető embereket, így aki csütörtökön a napon a városban jár, egészen az esti órákig a belváros több pontján is zenélő emberekkel találkozhat majd, ahol kedvére válogathat a neki tetsző stílusok között.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában