Helyi közélet

2012.05.05. 19:08

Várostörténeti vetélkedő: Strasbourgba mehetnek a győztes csapatok

Miskolc - Pénteken az általános iskolások vetélkedésében a II. Rákóczi Ferenc-, míg szombaton a Teleki Tehetséggondozó Kollégium csapata nyert a tíz héten át tartó várostörténeti vetélkedő döntőjében Miskolcon.

Miskolc - Pénteken az általános iskolások vetélkedésében a II. Rákóczi Ferenc-, míg szombaton a Teleki Tehetséggondozó Kollégium csapata nyert a tíz héten át tartó várostörténeti vetélkedő döntőjében Miskolcon.

„Ez a negyedik várostörténeti vetélkedőnk, szombaton hat középiskolás csapat mérte össze tudását a fináléban.” - nyilatkozta érdeklődésünkre Fodor Zoltán önkormányzati képviselő, a verseny megálmodója. - Pénteken nagyon ügyesek voltak az általános iskolások, de ugyanez elmondható a nagyobbakról is. Hogy mennyire vannak tisztában a miskolci diákok azzal kapcsolatban, hogy hol élnek, hogy a városnak milyen színes múltja és emlékei vannak? Erre az esemény megszületésének ötletét tudom felhozni példaként. Hat-hét éve történt, hogy egy kisiskolás gyermek nem tudta, hogy hol a városháza... Megdöbbentem. Akkor fogalmazódott meg bennem, hogy kellene egy rendezvényt szervezni, ahová be lehetne vonni az általános és középiskolásokat annak kapcsán, hogy ismerjék meg, szeressék és legyenek büszkék a városra, Miskolcra ahol élnek, ahol élünk. Így jött létre röviden a várostörténeti vetélkedő.

Fodor Zoltán ötletét a város mellett Dobrossy István író-tanár is akceptálta és az ügy mellé állt – nem mellékesen a várost talán legjobban ismerő kutató állítja össze évre évre a totó sok száz kérdését is.

Értékes nyeremények

„Akik folyamatosan részt vesznek a vetélkedőkön, azok bizony már otthon vannak Miskolcon!” - tette hozzá büszkén a főszervező.

És bizony érdemes játszani! Nem csak az értékes műszaki cikkek, és tárgynyeremények miatt, hanem másért is!

„Sikerült Európai Uniós parlamenti képviselőkkel megállapodnom, így ők május 21-25-ig fogadják a győztes csapatokat!” - újságolta örömmel Fodor Zoltán. „A két győztes csapat és felkészítő tanáraikat kivisszük Strasbourgba, és többek között megnézünk egy plenáris ülést. Az út és az ellátás természetesen teljesen ingyenes."

Szombaton kora délután a díjazottak Kiss Gábor alpolgármestertől, Dobrossy Istvántól és Fodor Zoltántól vehették át a nyereményeket.


A középiskolás verseny végeredménye

  • Teleki tehetséggondozó Kollégium,
  • Lévay József Gimnázium I. csapata,
  • Lévay József Gimnázium II. csapata,
  • Fáy András Görög Katolikus Szakközépiskola,
  • Koós Károly Szakközépiskola,
  • Lévay József Gimnázium III. csapata
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában