Helyi közélet

2012.05.15. 15:23

Újra indul a TeSzedd! hulladékgyűjtési akció

Miskolc - Várják a vállalatok, önkormányzatok, iskolák, civil szervezetek, továbbá egyéni önkéntesek jelentkezését.

Miskolc - Várják a vállalatok, önkormányzatok, iskolák, civil szervezetek, továbbá egyéni önkéntesek jelentkezését.

Magyarországon első alkalommal tavaly szervezték meg a TeSzedd! önkéntes hulladékgyűjtési akciót, amelyben megyénkben több mint 10 ezer önkéntes közel 12 ezer zsák hulladékot gyűjtött össze a kijelölt területekről. A Vidékfejlesztési Minisztérium a Belügyminisztériummal, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériummal és az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökséggel közösen idén is várja a vállalatok, önkormányzatok, iskolák, civil szervezetek, továbbá egyéni önkéntesek jelentkezését, hogy 2012. június 2-án együtt tisztítsuk meg köztereinket és környezetünket az őket elcsúfító hulladékhalmoktól - mondta el Rácz Miklós, az ÉM-VIZIG igazgatója.

Hulladéktérképet készítettek

Az esemény nagykövete Eperjesi Erika a Miskolci Nemzeti Színház magánénekese. Az akció sikeres előkészítése és lebonyolítása érdekében munkabizottság alakult, mely összeállított egy hulladéktérképet, ami közel 110 helyszínen mintegy 150 köbméter illegálisan lerakott hulladékot jelöl. A programhoz a két megyében már most több település önkormányzata, vállalkozás, intézmény, cég és magánszemély csatlakozott összesen mintegy 6500 fővel. Regisztrálni május 31-ig a www.teszedd.hu honlapon lehet - tudtuk meg kedden az akció sajtótájékoztatóján.

ÉM-PGY


Szervezők

Az akcióban kiemelt szerepet vállalnak a Belügyminisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium területi szervezetei: az Észak- magyarországi Vízügyi Igazgatóság (ÉM-VIZIG), az Észak- magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség (ÉMI-KTVF), a Nemzeti Környezetügyi Intézet Észak-magyarországi kirendeltsége (É-NeKI), az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI), a Heves Megyei Polgárőr Szövetség és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában