Helyi közélet

2012.05.09. 16:53

Új városháza: nem az ő káoszuk, ez régi káosz

Miskolc - Költözik a hivatal, a miskolci városháza; agorás kritikák az új épülettel szemben.

Miskolc - Költözik a hivatal, a miskolci városháza; agorás kritikák az új épülettel szemben.

Május elejétől – szakaszosan –, de birtokba veszik az önkormányzati dolgozók az új városházát. Észak-Agora levelezőfórumunk tagjai közül néhányan már jártak is az épületben, és fórumunkon is megosztották véleményüket. Főleg kritikával éltek. Van, aki szerint káosz uralkodik az új részben, a városháza szerint, „abból tudunk főzni, amink van”.

„Ami a költözést illeti, egyetlen lényeges kérdés felett siklik el mindenki. 2013. január 1-én felállnak a járási kormányhivatalok, amelyek a tervek szerint a jelenlegi jegyzői hatáskörök legnagyobb részét átveszik (építésügyestől, okmányirodástól, stb.). Ez praktikusan azt jelenti, hogy a jelenlegi polgármesteri hivatalhoz tartozó osztályok és humán-erőforrás egy jelentős része a kormányhivatalhoz kerül. Senki nem foglalkozott még azzal, hogyan érinti ez a hivatal most záruló komplett felújítását, bővítését és hol is lesz fizikailag az új járási kormányhivatal. Még az is lehet, hogy a vadonatúj épületszárnyat fogja birtokba venni, átvenni a várostól? Teljesen újabb ingatlanfejlesztésre ugyanis nem lesz se idő, se pénz...” – írja egyik agorázónk. Dobos Tímea, a városháza szóvivője erre így reagált: „A járásokról szóló törvényt az országgyűlés még nem fogadta el. Ha ez megtörténik, akkor derül ki, hogy mely feladatkörök kerülnek át a városházáról a kormányhivatalhoz. Vagyis a feltett kérdésre a válasz az, hogy de, a hivatal ezzel a kérdéssel is foglalkozik, éppen ezért nem az okmányiroda költöztetése volt az első, hanem például a főépítészeti osztály egy része és a stratégiai osztály. Az új járási kormányhivatal fizikai hol létére nem a Miskolci Polgármesteri Hivatal a válaszadó.”

Ezt kapták

Van, aki szerint a káosz jelei láthatok az új és a régi épületben, mert keverednek a hivatalok osztályai. Dobos Tímea ezt cáfolta: „Nincs káosz és nem is keveredhetnek az osztályok, hiszen a költözés még nem fejeződött be. Most kezdődött két olyan osztállyal, amelyek nem kifejezetten ügyfeleket fogadó osztályok.”

Hozzátette: a káosz az átvett épületre vonatkozott. „2010 októberében egy már megtervezett, és felépített új városházi épületet vettünk át. A jelenlegi főépítészeti főosztály tette rendbe azt a káoszt, ami az új épületet jellemezte. Abból tudtunk és tudunk főzni, amink van, amit kaptunk. A főépítészeti osztály hibák tömkelegét módosíttatta. Dr. Kriza Ákos Miskolc polgármestere ragaszkodik ahhoz, hogy egy szolgáltató önkormányzat jöjjön létre, amely ügyfélbarát, gyors és hatékony. Ennek érdekében az ügyfeleket egyablakos rendszer fogja kiszolgálni az új épületszárny átadása után” – magyarázta a szóvivő.

ÉM-NSZR


Miskolc - A költözés napok óta folyamatos. Ahogy elkészülnek az új irodák, úgy költöznek be a kollégák - tudtuk meg Dobos Tímeától, Miskolc szóvivőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában