Helyi közélet

2012.05.22. 14:29

Szociológiai Esték: Önsegítő társadalom 2.0

Miskolc - Csütörtökön prof. dr. Csepeli György előadásával folytatódik a Szociológiai Esték a MAB-ban sorozat.

Miskolc - Csütörtökön prof. dr. Csepeli György előadásával folytatódik a Szociológiai Esték a MAB-ban sorozat.

Megújulás és szociológia címet viseli a Miskolci Egyetem Szociológiai Intézete, az MTA Miskolci Területi Bizottságának Szociológiai Munkabizottsága és a "Lehoczky: A szociológia tudományért, a társadalomért” Alapítvány sorozata, amelynek harmadik előadása május 24-én délután 5 órakor kezdődik a MAB-székházban.

Önsegítés csoportosan

Csepeli György, a Miskolci Egyetem Szociológiai Intézetének tanára nem először beszél az önsegítésről Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében. Magyarországon már hosszú ideje az a helyzet, hogy az emberek nem bíznak egymásban, nem bíznak az intézményekben, s ami a legfájóbb, nem bíznak önmagunkban. Az előadó szerint a mai viszonyok között a legértékesebb a kapcsolati tőke, melynek erejét a sok gyenge kapcsolat adja. Az önsegítés révén a hasonló bajban lévők megtapasztalhatják, hogy nincsenek egyedül, s csoportos együttléteik alkalmával megtaníthatják egymást a változtatásra vagy ha a baj végzetszerűen következett be, az alkalmazkodásra. Az internetre való csatlakozás révén az ön-segítés kis körei az egész világot behálózzák.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában