Helyi közélet

2012.05.19. 23:28

Suvadás Tábor Arlóban

Arló - Az Arlói-tó partján lévő nevezetes Suvadás Liget az elmúlt évben is sok szórakozni vágyó fiatalnak biztosított kellemes nyári napokat.

Arló - Az Arlói-tó partján lévő nevezetes Suvadás Liget az elmúlt évben is sok szórakozni vágyó fiatalnak biztosított kellemes nyári napokat.

Az idén nyáron julius hónapban immár XXI. alkalommal kerül megrendezésre a Suvadás Kézműves Tábor és Folklór Találkozó.

Az egy hetes rendezvény alatt a fiatalok megismerkedhetnek tizenkét mesterséggel, szabadidejüket kellemesen, aktívan és hasznosan tölthetik el kellő felügyelet és teljes ellátás mellett. A tábor a hagyományápolásra fókuszál, célja a kézműves foglalkozásokon keresztül megismertetni az alkotás örömét és maradandót alkotni. Népi mesterségekből álló kínálatából minden korosztály talál majd magának tetsző elfoglaltságot: íjászat, szövés, lószőrfonás, batikolás, nemezelés, gyöngyfűzés, kosárfonás, bőrművesség, bábkészítés, fafaragás, agyagozás, bűvészkedés. Mindeközben előadásokkal és kiegészítő programokkal szórakoztatják a tábor lakóit: interaktív zenés meseelőadás, színház, tábortűz, sétakocsikázás, túrázás, este pedig táncházban tanulhatják meg a népi táncművészet alapvető sajátosságait.

A Suvadás Ligetben már ezekben a napokban is zajlik az élet. Minden pénteken Ligeti Éjszakák címmel tartanak zenés összejöveteleket. Természetesen a szombatok is be vannak már "táblázva".

-Kerékgyártó Mihály-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában