Helyi közélet

2012.05.11. 15:11

Reneszánsz kavalkád Mátyás udvarában

Miskolc - Mátyás király és Beatrix királyné várja a vendégeket szombaton Diósgyőrben.

Miskolc - Mátyás király és Beatrix királyné várja a vendégeket szombaton Diósgyőrben.

Reneszánsz kavalkád nyitja a szezont szombaton délelőtt 10 órakor a Diósgyőri várban. A várfesztivál szezonnyitó rendezvénye szórakoztató tavaszköszöntő programot kínál az egész család számára. A mesés, zenés, Mátyás reneszánsz korát idéző rendezvény azt az eseményt eleveníti fel, amikor Diósgyőr vára Beatrix jegyajándékként itáliai mintára virágzásnak indult.

Délelőtt 10-től

A Diósgyőri vár udvarában szorgosan készülődik a nép királyuk érkezésére. A szakácsok jobbnál jobb étkeket vonultatnak fel, a pincékből felgördülnek a boroshordók, a solymász madarait repteti, a lovagok vívnak, az apródiskolában lovakat nyergelnek. A díszes felvonulást követően a Lovas Kaszkadőr Színház trükklovas programjával szórakoztatja a vár népét, majd a Pavane Zászlóforgató csoport és a Visegrádi Szent György Lovagrend tagjai nyújtanak lélegzetelállító bemutatót.

Délután 1-től

Az udvar népe kedvére kóstolhatja meg Bükk-hegység vadjainak egy-egy porhanyós részét, hozzá hideg nedűt kortyolgatva szórakozhat a felvonuló szereplőgárda játékán. A zenét a Renaissance Consort szolgáltatja.

A délután 3-tól udvari mutatványosok, zenészek és táncosok szórakoztatják az egybegyűlteket. Reneszánsz dallamok, sólyomreptetés és lovagi bemutatók tarkítják a programot, amely a Kaszkadőr Lovas Színház bemutatójával zárul. A IV. Királyi görénytalálkozón egész napos görénysimogató és játszóház várja a gyermekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában