Helyi közélet

2012.05.03. 16:03

Lejárt az idő: betelt a pohár Bogácson

Bogács - Május 2-án lejárt a szerződés szerinti utolsó időpont, amelyen belül a garanciális javítást elkezdhette volna a Bogácsi Thermálfürdő kivitelezője.

Bogács - Május 2-án lejárt a szerződés szerinti utolsó időpont, amelyen belül a garanciális javítást elkezdhette volna a Bogácsi Thermálfürdő kivitelezője.

Jellemző módon az ezt követő napon küldött át egy faxot az ügyvezető, hogy május 5-én hozzáfognak a javításhoz. Csakhogy az eddigiek alapján én már nem bízom az ígéretben. Január 25-e óta tudják, hogy ez a munka megkerülhetetlen, mégis idáig odázták, csak annyit tettek, amennyi a látszatát keltheti az együttműködésnek. Tovább nem várunk, jogilag már „megáll” a szerződésszegés. Az önkormányzat dolgozói csütörtökön elkezdték bontani a burkolatot. Az önkormányzat csapata pedig felméri, milyen költségekkel járhat az ikermedence esetében az újraburkolás. Az összeg nagyságától függően vagy közbeszerzési eljárást kell lefolytatnunk, vagy áj árajánlatokat kérünk kivitelezőktől. A hibajavítás költségeit szerződés szerint a Zemplénkő Kft.-nek állnia.

ÉM-SzK


Megtévesztő lehet

A hosszú hétvégén több fürdőző arra panaszkodott: amikor a fürdő honlapján kiválasztották, hol töltsék el a 4 napot, a főoldalon az szerepelt, hogy „A fürdő területén hat gyógyvizes medence (36-38 °C, óriás jakuzzi, fedett medence) kettő gyermekpancsoló (gyermekmedence 30 °C, vízijátszótér 34 °C) egy feszített víztükrű úszómedence (26 °C) és a Jurta medence (30 °C) áll a vendégek rendelkezésére, továbbá egy EU szabványos játszótér.” Utánaéztünk: a nyitó oldalon még május 3-án is ez a szöveg szerepelt. Igaz, „beljebb” (a termálfürdő honlapján) már azt is feltüntették: „az Ikermedence felújítás miatt várhatóan május 16-áig le lesz zárva.” A Thermál (nagy) medence és a Lóhere medence ezen idő alatt is zavartalanul üzemel. A fürdőzni vágyók, az Úszómedencét április 28-tól vehetik igénybe.” 

Valószínűleg már ez a dátum sem tartható.


Előzmény

A Bogácsi Thermálfürdő felújításának összköltsége nettó 191,5 millió Ft volt, 50 százalékos önkormányzati önrész mellett. Az e beruházása keretében felújított két medence egyikében komoly hibák keletkeztek, amelyek már az átadás után is megmutatkoztak. A Zemplénkő Kft. ugyan javítgatott rajta, de ez nem jelentett megoldást, a csempék egyre nagyobb területen váltak fel. A szakértői vélemény lényege, hogy a hiba forrása a nem megfelelő kivitelezői technológia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában