Helyi közélet

2012.05.16. 16:58

Kapacitásbővítéssel készül a Borsodi

Bőcs - Újdonságok bevezetését teszi lehetővé a Borsodi Sörgyár új töltő-csomagoló gyártósora.

Bőcs - Újdonságok bevezetését teszi lehetővé a Borsodi Sörgyár új töltő-csomagoló gyártósora.

Ünnepélyes keretek között avatták fel a Borsodi Sörgyár új töltő-csomagoló gyártósorát szerdán délután Bőcsön. A 2,3 millió eurós beruházást dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Tőtös Zsolt, a Borsodi Sörgyár ügyvezető igazgatója adta át. Mint az avató ünnepségen Kriza Ákos elmondta, Miskolcnak nem csak a megyeszékhely, hanem környezetének gazdasági fejlődése is fontos, ezért az együttműködés jelentőségét hangsúlyozta, hozzátéve: reményei szerint a beruházás újabb befektetéseket fog generálni, miközben a Borsodi Sör messzire viszi a megye jó hírét.

A nagyvonalú befektetés, az innováció, a töltő-csomagoló gyártósor átadása fontos állomása a gyár fejlődésének, mondta Tőtös Zsolt, és kitért a gyártósor három új elemére: a steril körülmények között dolgozó doboztöltő fejtőgépekre, a pillanatpasztörizálóra, és a csomagológépekre. Ezeknek köszönhetően a gyár újdonságokkal is elő tud majd rukkolni. Tőtös Zsolt példaként a 0,33-as keskeny dobozos söröket és a 0,55-ös Borsodit említette, amivel kimondottan az Európa-bajnokság idejére készülnek, a plusz 10 százalékkal gondolván a hosszabbítások során megszomjazókra. Az új gyártósor 30 százalékkal nagyobb kapacitást tesz lehetővé az amúgy is széles termékpalettán, miközben csökken a környezetterhelés – mondta még el az ügyvezető igazgató.

Stabilabbá tette

Kérdésünkre dr. Sükösd Zsuzsa, a társaság jogi és vállalati kapcsolatok igazgatója elmondta, az új gyártósor üzembe helyezése nem növelte a munkavállalók létszámát, nem teremtett új munkahelyeket, de stabilabbá tette a meglévőket, illetve a dolgozók munkakörülményeit nagy mértékben javította. Az ünnepi beszédek után a vendégek megtekintették az új doboztöltő fejtőgépet, ahol Kriza Ákos jelképesen felavatta a berendezést, ami hihetetlen tempóban dolgozott a jelenlévők körül, gyakorlatilag emberi kéz érintése nélkül előállítva és szállításra előkészítve a dobozos söröket.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában