Helyi közélet

2012.05.31. 15:13

Jobb hőszigetelés, jobb világítás a Miskolci Egyetemen

Miskolc - Épületenergetikai fejlesztések indulnak hamarosan a Miskolci Egyetemen.

Miskolc - Épületenergetikai fejlesztések indulnak hamarosan a Miskolci Egyetemen.

Félmilliárdos uniós támogatásból újul meg a Miskolci Egyetem A/6-os épületblokkja és díszaulája. A KEOP-os forrásból épületenergetikai fejlesztések történnek a közeljövőben, és korszerűsítik a közvilágítást is. A projektnyitó rendezvényt csütörtökön tartották.

A pályázat során az épületegyüttes megközelítőleg 5800 négyzetméteres területe újul meg. Az épületszárnyak a ’80-as évek közepén, a korra jellemző, előre gyártott paneles technológiával készültek. Kisebb felújításokat ugyan végeztek azóta saját erőből, de egy komplex korszerűsítés mára elengedhetetlenné vált. Az épületek energia-felhasználásán hőszigeteléssel javítanak, de modernizálják a gépészeti, légtechnikai rendszert is. A felújítások következtében nagy mértékben csökken majd az épületek hőleadása, valamint a gépészeti rendszer vesztesége, azaz javul annak hatásfoka. Ez a két tényező együttesen jelentős megtakarítást eredményez. A fogyasztás és ezzel együtt a káros anyag kibocsátásának csökkenése mellett csökken a karbantartás költsége is.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában