Helyi közélet

2012.05.08. 13:48

Ismét megrendezik a TeSzedd! hulladékgyűjtési akciót

Budapest, 2012. május 8., kedd (MTI) - Június 2-án rendezik meg második alkalommal a TeSzedd! országos hulladékgyűjtési akciót, amelyre önkéntesek, társadalmi szervezetek, közösségek és önkormányzatok jelentkezését várják.

Budapest, 2012. május 8., kedd (MTI) - Június 2-án rendezik meg második alkalommal a TeSzedd! országos hulladékgyűjtési akciót, amelyre önkéntesek, társadalmi szervezetek, közösségek és önkormányzatok jelentkezését várják.

A június 2-án 8 és 18 óra között tartandó hulladékgyűjtésre mindazokat várják, akik részt kívánnak venni környezetük tisztábbá, rendezettebbé tételében - jelentette be az esemény keddi budapesti sajtótájékoztatóján Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Az érdeklődők május 30-áig regisztrálhatnak a www.teszedd.hu weboldalon, ezután a szervezők értesítik az önkénteseket a gyűjtési pontokról.

A Vidékfejlesztési Minisztérium a Belügyminisztériummal, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériummal, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökséggel és az Országos Polgárőr Szövetséggel közösen rendezi meg az akciót - mondta a miniszter.

A Start-program keretén belül 3750 ember fog segíteni - közölte a belügyminiszter. Pintér Sándor hozzátette: a tárca gépkocsikkal, markológépekkel biztosítja a hátteret, illetve a vízügyi igazgatóságokon keresztül is részt vesz a hulladékgyűjtési programban.

A TeSzedd! 2012 kiemelt kommunikációs főtámogatója a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). Gazsó L. Ferenc, az MTVA vezérigazgató-helyettese elmondta: a közmédia keddtől folyamatosan foglalkozik az akcióval.

A tájékoztatás a mostani kezdeményezésről klasszikusan közszolgálati feladat - közölte a vezérigazgató-helyettes.

Június 2-án a közszolgálati televízió- és rádiócsatornák változatos műsorokkal számolnak be országszerte az eseményről, este pedig 90 perces összeállítást sugároz az m1.

Tavaly, az első TeSzedd! akción csaknem 160 ezer önkéntes vett részt - mondta el Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium politikai államtitkára.

Vámosi Oszkár, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség ügyvezetője közölte: idén elsősorban a belterületi szemét összeszedése a cél; a kesztyűket, a zsákokat és a technikai hátteret a társaság biztosítja.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában