Helyi közélet

2012.05.04. 14:40

II. János Pál darabja Miskolcon

Miskolc - Az aranyműves boltja előtt című előadás jövő szombaton látható a Kassai Thália Színház előadásában.

Miskolc - Az aranyműves boltja előtt című előadás jövő szombaton látható a Kassai Thália Színház előadásában.

Az immár boldoggá is avatott II. János Pál pápa, azaz Karoll Vojtilla még krakkói évei idején írt három színdarabot Andrzej Jawien álnéven, ezek egyikét láthatjuk a magyar nyelvű Kassai Thália Színház vendégjátékaként hamarosan Miskolcon.

Az előadásnak nem csak a szerzője, a rendezője is lengyel: a még csupán huszonéves Joanna Zdrada. A darab egyetemes témáról szól, emberi kapcsolatról, házasságról, elköteleződésről. És épp az elköteleződés adja a válasz arra: egy katolikus pap miért épp a házasság és a szerelem témájával foglakozik, A mű egy olyan szerző tollából született, akinek egész életét az elköteleződés hatotta át, magyarázta Czajlik Lózsef igazgató a pénteki miskolci sajtótájékoztatón. Elmondta. a darab három részből áll, három emberpár a hit, a remény és a szeretet próbáit szimbolizáló sorsába pillanthatunk be. A műfaji kategóriába nehezen sorolható produkció érdekessége, hogy egy kórus is szerepel benne, melynek tagjai folyamatosan a színen vannak, s mintegy végigéneklik az előadást.

Petrik Szilárd színész, az előadás kulcsfigurája arról beszélt: a lengyel rendező mellett a színészeknek meg kellett tanulniuk képekben gondolkodni. Új volt számukra az is, hogy ebben az előadásban a társművészetek között nincsenek alá- és fölérendelt szerepek. Elmondta: a zene a próbák során született, ezért is képez oly elválaszthatatlan egységet a darabbal.


Helye, ideje

2012. május 11. – 19 óra, Kamaraszínház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában