Helyi közélet

2012.05.22. 09:13

Hársfák és őshonos halak Göncön

Gönc - Földet művelnek, térkövet gyártanak, fát ültetnek. Épül és szépül Gönc.

Gönc - Földet művelnek, térkövet gyártanak, fát ültetnek. Épül és szépül Gönc.Folytatódik a város élhetőbbé tétele Göncön. Igaz, most már könnyebb a városvezetés dolga, hiszen a Start közmunkaprogram is segít. Sivák János polgármester lapunknak elmondta: négy programjuk indult februárban, majd egy márciusban. A közmunkaprogram összesen 108 embernek adott néhány hónapra munkát, 56-an még mindig dolgoznak. A különböző munkákat úgy állították össze, hogy azok egymásra épüljenek. A mezőgazdasági program keretében zöldséget, gyümölcsöt termesztenek, valamint a fóliasátorban virágokat nevelnek, melyek a település köztereit és utcáit díszítik majd. A zöldségek az iskola konyhájára kerülnek, a gyümölcsökből lekvár és befőtt készül. De ültettek hársfákat teának, és ültetnek majd fenyőfákat is karácsonyfának. Egy másik brigád emberei azokat a pincéket hozzák helyre, ahol a zöldségféléket tárolják majd, de ezzel párhuzamosan folyik a vízelvezető árkok és a patak medrének rendbe tétele. A patak medrét saját készítésű betonlapokkal rakják ki, mivel a régieket elmosta az árvíz, de szintén a közmunkások készítik azokat a térköveket is, mellyel a város járdáit fogják kirakni. A rendőrségtől a pékségig pedig két méter széles kerékpárutat és járdát építenek.

Halak a tóban

És ezzel még mindig nincs vége a városszépítésnek. A munkaprogram keretében felújítanak két lepukkant szolgálati lakást. Az egyikben az asszonyok főzik majd a lekvárt, rakják be a befőttet és tapossák a káposztát, a másikban a férfiak utcanévtáblákat faragnak, kosarat fonnak és seprőt kötnek. Sivák János még egy nagy tervről számolt be: szeretnék, ha újra lenne halastava Göncnek. A tó feltöltődött medrét már megtisztították a benőtt növényzettől, a tervek szerint nemsokára újra őshonos halak úszkálnak majd a tiszta vizű tóban.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában