Helyi közélet

2012.05.23. 12:12

Előzetesben a sajóvelezdi zsaroló!

Ózd, Sajóvelezd - A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a sajóvelezdi férfit, akit az Ózdi Rendőrkapitányság Putnoki Rendőrőrse több rendbeli, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolással gyanúsít. A 38 éves zsarolót egy közelmúltban megtartott rajtaütés eredményeként a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei fogták el.

Ózd, Sajóvelezd - A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a sajóvelezdi férfit, akit az Ózdi Rendőrkapitányság Putnoki Rendőrőrse több rendbeli, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolással gyanúsít. A 38 éves zsarolót egy közelmúltban megtartott rajtaütés eredményeként a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei fogták el. A napokban végrehajtott akcióban az Ózdi Rendőrkapitányság nyomozói mellett a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai is részt vettek, mivel megalapozottan feltehető volt, hogy a zsaroló lőfegyvert tart magánál.

„Ha nem lesz meg a pénzem kinyírlak!”

A nyomozás adatai szerint a férfi több „ügyfelét” is megfenyegette, hogy amennyiben nem adják meg tartozásukat, úgy brutálisan bántalmazza, vagy megöli őket. Az elkövető, hogy fenyegetéseit nyomatékosítsa ököllel több áldozatát is arcul ütötte. Sőt gátlástalanságával már addig ment el, hogy a vélt vagy valós tartozások fejében az áldozatoktól azok különböző járandóságait (szociális segélyt, családi pótlékot) is teljes egészében elvette. A rajtaütést követően a 38 éves - korábban már kilenc alkalommal büntetett férfit az Ózdi Rendőrkapitányság Putnoki Rendőrőrse bűnügyi őrizetbe vette és az illetékes ügyészségnél kezdeményezte a gyanúsított további fogva tartását. Ügyészi indítványra az Ózdi Városi Bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

- Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában