Helyi közélet

2012.05.09. 15:13

„Bukdácsoló” mentőhelikopterért aggódott olvasónk

Miskolc - Arra lett figyelmes egyik olvasónk, hogy szombaton délután egy EC135-ös mentőhelikopter halad el a házuk fölött.

Miskolc - Arra lett figyelmes egyik olvasónk, hogy szombaton délután egy EC135-ös mentőhelikopter halad el a házuk fölött.

Mint írta, ebben semmi különöset nem talált, kivéve, hogy „a megszokottnál jóval alacsonyabban szállt a gép”, írta. „Ezt követően a következő egy percben elborzadtam. A helikopter Tapolca felett repült, méghozzá úgy, mint egy akciófilmben, amikor meghibásodik egy gép. Hullámosan, éles kanyarokat vett, kacskaringózott föl-alá. Majd a belváros felé vette az irányt, de olyan alacsonyan és hatalmas ívben, hogy már szinte ijesztő volt”, mesélte olvasónk, majd hozzátette: a szomszédaival együtt arra gyanakodtak, hogy a gép biztosan mentésre indult, de meghibásodott.

Dr. Temesvári Péter, a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Miskolcon állomásozó EC135-ös mentőhelikopterükkel minden rendben volt, nem történt rendkívüli esemény, az üzemszerű működésben semmilyen fennakadást nem tapasztaltak, és filmforgatás sem volt – bár ilyesmiben nem is vesznek részt. Az ügyvezető igazgató hozzátette: a mentőhelikopternek Mályiban volt riasztása szombaton, vélhetőleg vagy oda tartott a gép, vagy onnan visszafelé jött, amikor átrepült Tapolca felett. Ha „üresjáratban” van a gép, gyakorlat, hogy felülről körülnéznek a légimentők, hátha egy-egy balesetnél esetleg szükség lehet a segítségükre, ilyenkor a pilóta hirtelen lassít és más manővereket is végrehajt – talán ezt láthatta olvasónk, tette házzá dr. Temesvári Péter.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában