Helyi közélet

2012.05.30. 18:30

Betegszállítók - Elemzik a zavarok okait

Miskolc - Lassan egy hónapja, hogy OMSZ-irányítással végzik munkájukat a magán kézben lévő betegszállítók.

Miskolc - Lassan egy hónapja, hogy OMSZ-irányítással végzik munkájukat a magán kézben lévő betegszállítók.

Nincs két hete, hogy lemondott posztjáról Bíró Ferenc, a Mentők és Betegszállítók Egyesületének (MBOE) elnöke. Ez kevéssel az után történt, hogy májustól az ország valamennyi betegszállításának irányítását az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) vette át. Azt MTI-forrásból tudjuk, hogy Bíró Ferenc közvetlenül az átállás előtt azt közölte a hírügynökséggel: a betegszállító szervezetek és informatikai szakemberek véleménye szerint az általuk ismert bevezetendő irányítói program még nem alkalmas az irányításra, s még 3 hónapig tesztelni kellett volna az új irányító rendszert. Az átállás ennek ellenére megtörtént. Az első napok anomáliáiról elsőként az Észak-Magyarország számolt be, konkrét példákkal megspékelve, ezt sorra követték a legkülönbözőbb médiumok beszámolói az országszerte szerzett rossz tapasztalatokról.

A rászorultaknak...

Tóth Istvántól, a Borsod Mentő Kft. ügyvezető igazgatójától most ismét érdeklődtünk. Először is arról, miért mondott le Bíró Ferenc. Erre azt a választ kaptuk: személyes okból. Azt is tudakoltuk: rendeződött-e a helyzet az OMSZ-irányítású betegszállításban. Tóth István erre leszögezte: az egyesületnek továbbra is az a célja, hogy a rászorultaknak biztosítsák a zavartalan és biztonságos betegszállítást. E cél érdekében ő - mint az MBOE első számú alelnöke - a jövő héten egyeztet az egyesület nevében az OMSZ felső vezetésével, s elemzik az elmúlt egy hónapban tapasztalt zavarok okait. Mint mondta: bízik abban, hogy a konstruktív együttműködés eredménnyel jár.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában