Helyi közélet

2012.05.07. 19:28

Bencze János Lövészklub: A Factory Arénában tüzelnek

Miskolc - Új lövészklub bontogatja „szárnyait” Miskolcon. Majdnem a nulláról indulva kezdték az építkezést.

Miskolc - Új lövészklub bontogatja „szárnyait” Miskolcon. Majdnem a nulláról indulva kezdték az építkezést.

Volt egyszer egy BEFAG-FETE Lövészklub..., aztán a sportág néhány szakavatott képviselője ennek romjain életre hívta a Bencze János Lövészklubot.

– Új névvel, új emberekkel, új helyszínen kezdtük újra – mondta Neubauer Miklós, a klub elnöke. – Az egykori kohászat területén lévő Factory Sportaréna alagsorában találtunk otthonra, hetente háromszor, a délutáni órákban gyakorlunk. Most még csak a légfegyveres műfajokkal, a pisztollyal és puskával a foglalatoskodunk, de terveink között szerepel, hogy felélesztjük a Miskolcon, vagy inkább a Csanyik-völgyben egykor nagy népszerűségnek örvendett futóvadlövést is. Pár hónap áll mögöttünk, ehhez képest úgy gondolom, hogy nagy lépésekkel haladunk előre.

Saját erőből

Manapság mindenki tudja, hogy mivel jár az egyesületi működés, a sportlövészet pedig egyébként sem tartozik a filléres sportágak közé.

– Mindent saját erőből biztosítottunk és biztosítunk – vette át a szót Daragó István elnökhelyettes. – Bevételi forrásunk a tagdíjunk, aztán számítunk pályázati pénzekre is. Fegyverállományunk kiegészítésre szorul, így vásárolnunk kell néhány pisztolyt és puskát, ezt úgy és akkor oldjuk meg, amikor az anyagiak a rendelkezésünkre állnak. Türelmesek vagyunk és kitartóak, tudjuk, hogy a megye nyolcadik klubjaként megállunk a saját lábunkon. Rövidtávon nem számítunk látványos sikerekre, már akkor is elégedettek leszünk, ha tagjaink csak az elkövetkezendő hónapokban, vagy években teszik le a névjegyüket. Mindenképpen méltóak akarunk lenni névadónk munkásságához, hiszen Bencze János nagyon sokat tett a sportlövészetért.

Fiatalokkal

A Bencze János LK tagságát a jogelődtől „örökölt” néhány tag mellett az újonnan toborzott fiatalok alkotják. A mintegy tizenöt versenyző – vagy egyelőre még csak kezdő... – persze kevés, jól tudják ezt a klub irányítói.

– Több szálon folytatjuk a toborzást – közölte Monostory Judit edző, aki a 60 lövéses fekvő puskás számban többszörös országos bajnoki címmel és magyar válogatott kerettagsággal is büszkélkedhet. – Nem ülünk a nem létező babárjainkon, így elmegyünk néhány iskolába és örömmel fogadjuk sorainkba azokat, akik kedvet és tehetséget éreznek magukban a légfegyverek iránt. A létszámbővítés másik lehetőségével is élünk: tárt karokkal várjuk a hozzánk jelentkezőket, akikkel közöljük a lehetőségeket és a terveinket. A velünk szimpatizálóknak azt mondjuk, hogy jöjjenek el, próbálják ki, itt a lehetőség... Úgy gondolom, hogy az lenne az ideális, ha elérnénk a harmincas létszámot, hiszen a mennyiségből előbb, vagy utóbb kinőhet a minőség.

ÉM-KT


A jelentkezők figyelmébe

A Bencze János Lövészklub vezetői a www.benczejanoslk.hu honlapukra teszik ki az életükről szóló friss információkat, de aki e-mailben szeretne velünk megismerkedni, erre a címre írhat: [email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában