Helyi közélet

2012.05.15. 18:50

A tokaji bor újabb sikere

Tolcsva - Ismét a legjobbak között a Tokaj Kereskedőház késői szüretelésű bora.

Tolcsva - Ismét a legjobbak között a Tokaj Kereskedőház késői szüretelésű bora.

A Pannon Bormustra csúcsborait szombaton hirdették ki, amelyeket a neves külföldi és hazai zsűritagokból álló grémium a legjobbnak talált 2012-ben. A legjobb vétel kategóriában ott volt a legjobbak között a Tokaj Kereskedőház Zrt. Grand Selection Késői Arany 2010-es bora is– közölte szerkesztőségünkkel dr. Kiss István, a cég vezérigazgatója. Folytatódott a Grand Selection Késői Arany 2010-es évjáratának sikersorozata, ugyanis a Bordeaux-i Challenge International du Vin-en elnyert aranyérem után a legrangosabb hazai borversenyen is a legjobbak közé választották.

Ez az elismerés szól egyrészt a borvidék adottságainak, a Hegyalján nem is olyan régen létező kategória, a késői szüret létjogosultságának, másrészt annak a megújulási folyamatnak, amely már néhány éve zajlik Tokaj-Hegyalja legnagyobb, egyetlen állami tulajdonban lévő pincészeténél. A minőségi átalakulás nem csak a megújított ültetvényszerkezetben, a korszerűsített hordóparkban és a világszínvonalú technológiai fejlesztésekben mutatkozik meg, hanem egyre inkább a borok kiváló külföldi és hazai szereplésében is.

Késői Arany

A Pannon Bormustra egyik újítása a “Legjobb vétel” kategória bevezetése volt az utóbbi időben, azaz olyan borokat kerestek az ítészek, amelyek kiváló minőségük mellett nagyon kedvező árukkal is kitűnnek a mezőnyből. A Késői Arany valóban egy kiváló ár-érték arányú bor, minőségi kompromisszumok nélkül – jelentette ki dr. Kiss István vezérigazgató. Az idei 13. Pannon Bormustrára egyébként 113 pincészet, termelő nevezte be csaknem 300 borát. A neves hazai és külföldi szakemberekből álló zsűri négy kategóriában (Legjobb vétel, Fehér csúcsborok, Vörös csúcsborok, Édes csúcsborok) választotta ki a legjobb magyar borokat.

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában