Helyi közélet

2012.05.14. 15:19

A miskolciakat megtéveszti a Népkert?

Miskolc - A Szinva-Népkertiből Eszterlánc Néphagyományőrző óvoda lehet, mert megtévesztő a „népkerti”.

Miskolc - A Szinva-Népkertiből Eszterlánc Néphagyományőrző óvoda lehet, mert megtévesztő a „népkerti”.

A májusi testület elé kerül majd egy előterjesztés, mely javaslatot tesz a Szinva- Népkerti Óvoda névváltoztatására. Az új név: Eszterlánc Néphagyományőrző Óvoda lenne. A napirend pedig a következőkkel indokolja a névváltoztatás szükségességét: „Az óvoda eddigi neve nem gyermek közeli, nem gyermekközpontú, a „Népkerti” kifejezés Miskolc lakosságának megtévesztő.”

Miért megtévesztő? Miért szükséges a névváltoztatás? Kérdéseinkre Dobos Tímea városházi szóvivő a következőket válaszolta: „A csütörtöki közgyűlés dönt majd a Szinva-Népkerti Óvoda névváltoztatásáról, miszerint az új elnevezés Eszterlánc Néphagyományőrző Óvoda lesz. Az óvoda vezetősége kezdeményezte a névváltoztatást, mivel évek óta jól működő hagyományőrző projekteket szerveznek, benne vannak az országos néphagyományőrző hálózatban is. Nem utolsó sorban az óvoda a Hadirokkantak útján található, ami távol esik a Népkerttől, ezért lehet Miskolc lakosságának megtévesztő...Az új név által a szülők felé egyértelművé válik az óvoda programja.”

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában